Mire figyeljünk nagy csomag küldésénél? 4 szempont, amit...
Címlap / Karrier / Mire figyeljünk nagy csomag küldésénél? 4 szempont, amit cégvezetőként érdemes mérlegelni

Mire figyeljünk nagy csomag küldésénél? 4 szempont, amit cégvezetőként érdemes mérlegelni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-21

Az általános vélekedéssel ellentétben magától senki sem születik jó cégvezetőnek. Embereink megbecsülését, szakmai elismerését és vásárlóink bizalmát kis lépésekben, minden nap sikeresen elvégzett apróságokkal érdemeljük ki. Ha ugyanis kézben tartjuk a kisebb dolgokat, a nagyobb dolgok szinte maguktól megoldódnak. Ilyen apróság lehet például a megfelelő irodai légkör megteremtése, szállítási időpontjaink precíz betartása, vagy éppen termékeink biztonságos eljuttatása vásárlóinkhoz. Az alábbi cikkben végigvesszük, mikor lehet szükségünk nagy csomag szállítására, és milyen szempontokra érdemes figyelni ilyen esetekben.  

Mikor lehet szükségünk nagy csomag szállítására?

Nagy csomagok szállítására vállalkozásunk profiljától függően szükségünk lehet rendszeresen és alkalmanként is. Cégünk kifejezetten megkívánhatja a nehéz és méretes küldemények mindennapos szállítását ügyfeleiknek, ellátási láncunk következő csomópontjának vagy hálózatunk egy másik telephelyének. Ilyenkor érdemes állandó, jól bejáratott megoldást találni a feladatra. Akár saját flottával végezzük a rakodást, szállítást és kipakolást, akár külső partnerre bízzuk ezt, a lényeg a kiszámítható időzítés és a csomagok körültekintő kezelése. Amennyiben azonban csak alkalmanként élünk nagy csomag szállításával, például nagyobb nyereményjátékok fődíjának kiküldésekor, úgy általában kénytelenek vagyunk szállítmányozó cég segítségét igénybe venni.

De akár rendszeresen, akár csak bizonyos esetekben adunk fel nagyobb csomagokat, szállításuk egyszerre jelent kihívást és lehetőséget. A mai fogyasztók ugyanis egyre igényesebbek, elvárják, hogy vállalatunk minden apró szempontot kiemelt figyelemben részesítsen a csomagolástól az áron keresztül egészen a pontos kiszállításig. A helyes szállítás kulcsfontosságú vásárlóink hűségének kialakításához, a biztonságos, gyors és gazdaságos szállítás fontosabb, mint valaha, a nehéz tárgyak csomagolása és szállítása azonban számos kihívással jár.

4 szempont, amit mérlegelnünk kell nagy csomag küldése esetén

A kisebb dobozok postázása meglehetősen egyszerű, nagyméretű csomagok szállítása esetén azonban szigorú súly- és méretkorlátozásokra, valamint emelkedett költségekre számíthatunk, különösen, ha dobozaink nehezek, vagy nagy távolságot kell megtenniük. Továbbá csomagolásunknak is erősebbnek, védettebbnek kell lennie, mint normál szállítmányok esetében.

Csomagolás

Talán a legfontosabb szempont, amikor nagyméretű csomagot szállítunk, hogy küldeményünk csomagolása minden szempontból megfeleljen céljainknak. Ezeket a dobozokat ugyanis vélhetően emberi erő helyett targoncákkal emelik és mozgatják majd, valamint akár többször is átpakolhatják őket.

Minden esetben használjunk erős dobozt, minél nehezebbek a csomagba kerülő tárgyak, annál masszívabb dobozra van szükségünk. Még ha vadonatúj, éleinél megerősített dobozt is használunk, egy másik dobozba is becsomagolhatjuk, hogy extra szilárdságot és védelmet biztosítsunk küldeményünknek. További védelem érdekében mindenképpen tegyünk a csomagunkba kerülő tárgyak köré, valamint az egymásba csomagolt dobozok közé is párnázást, töltőanyagot. Dobozainkat mindig nagy szakítószilárdságú csomagolószalaggal zárjuk le.Szállítás módja

Ha körültekintően elvégeztük a csomagolást, ideje meghatározni küldeményünk súlya, mérete, és dobozaink száma alapján, hogyan miként szeretnénk nagy csomagunkat elszállítani. Ehhez először is meg kell mérnünk mérőszalaggal és hagyományos fürdőszobai mérleggel, hogy lássuk, milyen szállítási módok érhetőek el ebben a kategóriában. A postahivatal és a fuvarozó cégek egyaránt kínálnak csomagküldő szolgáltatást belföldön vagy nemzetközi szinten, azonban eltérő korlátozásokkal. A legnehezebb csomagok esetében teherszállítást érdemes igénybe vennünk, kérjünk be több árajánlatot is, majd azt a lehetőséget válasszuk, amelyik belefér költségvetésünkbe és a legmegbízhatóbb szolgáltatást nyújtja.

Ha kiválasztottuk a szállítás módját, otthon nyomtassuk ki és ragasszuk fel a szállítási címkéket csomagunkra. Ezután vegyük fel a kapcsolatot a kézbesítővel, egyezzünk meg az átvétel helyéről és időpontjáról, ami lehet a szállítmányozó cég telephelye, de akár vállalatunkhoz is kijöhetnek a csomagért.

Költségek

Nagyméretű dobozaink szállítási költsége attól függ, hogy milyen szállítási módot választunk. Postai kézbesítés illetve futárszolgálattal történő szállításnál a csomag méretétől és súlyától, a szolgáltatás szintjétől és a kézbesítés sebességétől függően emelkednek az árfolyamok. Érdemes odafigyelni rá, hogy nagy csomag szállítása esetén egyes szolgáltatóknál létezik felső határa a doboz méretének és súlyának. Amennyiben túllépjük ezeket a határokat, saját teherautó bérlésére is szükségünk lehet, itt költségeink a jármű méretétől és a szállítmányozás távolságától függ. Profi szállítmányozók felbérlése esetén minél több és minél nagyobb dobozokat kell szállítanunk, annál többe kerül majd küldeményünk.

Biztosítás

Akár saját magunk által dobozolt, és szállított csomagokról beszélünk, akár profikra bízzuk a kézbesítést, nagy csomag szállítása esetén mindenképp érdemes megfontolni a biztosítás lehetőségét. Ha törékeny vagy értékes tárgyakat szállítunk, a küldeménynek megfelelő értékre biztosíthatjuk őket, így kár esetén fedezve leszünk.

Cégvezetőként az olyan aprónak tűnő feladatok, mint a már értékesített-, vagy nyereményjátékkal kiérdemelt termékek kézbesítése is kiemelt figyelmet kell, hogy élvezzen mindennapjainkban. A megfelelő csomagolással és szállítási móddal biztosíthatjuk, hogy költséghatékony és biztonságos módon juttassuk el küldeményeinket, amivel partnereink bizalmát és hűségét is megszerezhetjük.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon(X)


 
 
[ 849 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x