Néhány hasznos tanács, hogy megtaláld a hivatásod
Címlap / Karrier / Néhány hasznos tanács, hogy megtaláld a hivatásod

Néhány hasznos tanács, hogy megtaláld a hivatásod

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-18

Volt idő, amikor lelkesen kezdted a munkanapokat, de úgy érzed, hiányzik a régi tűz? Hidd el, sokan vannak ezzel így, de a jó hír, hogy a felismeréssel máris kipipálhatod az első és egyben legnehezebb lépést. Tehát változásra van szükséged, de a kérdés az, hogyha a jelenlegi munkád nem tesz boldoggá, hogyan találhatod meg a nagybetűs hivatást? Íme egy kis segítség!  

Kezdjük mindjárt azzal, hogy tisztázzuk a munka és a karrier közötti különbséget, a kettő ugyanis igen távoli rokonságban áll egymással. Míg a munka egyszerű pénzkereset, a karrier lehetőséget ad arra, hogy megvalósítsd magad, és ez az, amire szükséged van. A sikeres pályaválasztáshoz tehát önismeret kell, meg kell válaszolnod magadnak néhány korántsem egyszerű kérdést.

Elsőként át kell gondolnod, hogy mik az erősségeid. Kiemelkedő kommunikációs készséged van, jó a logikád, az empátia az igazi csodafegyvered? Ez csupán néhány példa, a lényeg, hogy vedd sorra, miben vagy jó, majd egészítsd ki a listádat a személyes sikereiddel, és azokkal a tulajdonságokkal, amik egy-egy élethelyzetben segítettek eredményeket elérni!A következő kérdés talán valamivel könnyebb; határozd meg, mi az, ami igazán leköt és milyen tevékenység közben éred el a flow állapotot. Tudod, arról a helyzetről van szó, amikor annyira belemerülsz valamibe, hogy közben nem számít tér és idő, teljesen kizárod a külvilágot, és minden érzékszerveddel arra az egyetlen dologra fókuszálsz, amit abban a pillanatban csinálsz.

Ne feledd, a hivatásodnak összhangban kell lennie az értékrendeddel, vagyis át kell gondolnod azt is, mi minden fontos Számodra, beleértve hogy milyen mintákat hoztál otthonról és ezek közül mit érzel magadénak. Ezen felül tisztáznod kell magadban a hivatásoddal kapcsolatos elképzeléseidet, az életritmust, amit szeretnél kialakítani és a célokat, amikért és ahogyan szívesen dolgoznál.

Mindez megadja az alapokat, a belső igényeidet, amiket ezután össze kell vetned a lehetséges szakmák jellemzőivel, azaz a következő lépés az alapos tájékozódás. Kérdezz szakmabelieket, hogyan telnek a munkanapjaik, járj utána a munkaerőpiaci helyzetnek, és ha lehetséges, szerezz saját tapasztalatot is, például önkéntes munkával, ez sok mindenre rávilágíthat.

Úgy érzed, mindez akkora feladat, amivel nehezen birkóznál meg egyedül? Az is egy lehetőség, hogy elbeszélgetsz egy szakemberrel, aki objektíven tudja megítélni a helyzetet, és olyan dolgokra világíthat rá, amiket magadtól talán észre sem vennél. Dr. Sindel Nikolett támaszod és mentorod lehet a pályaválasztásban!
  

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 804 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x