HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-19
Címlap / Karrier / Grafológus kutatja az Internet függőséget

Grafológus kutatja az Internet függőséget

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-19

A grafológia mára elérte azt, hogy tudományként, elismert tanként tartják számon. Mégis sokan vannak olyanok, akik máig nem tudják, pontosan mit is csinál egy grafológus. Vajon mennyire hihető, amit mond? Csak a pillanatnyi lelkiállapotunkat mutatja meg az elemzés, vagy általában a személyiségünkről szól? 

 

Rendezvénynaptár
"Minden szóban a teljesség van jelen." (Biegelbauer Pál)

A grafológia mára elérte azt, hogy tudományként, elismert tanként tartják számon. Mégis sokan vannak olyanok, akik máig nem tudják, pontosan mit is csinál egy grafológus. Vajon mennyire hihető, amit mond? Csak a pillanatnyi lelkiállapotunkat mutatja meg az elemzés, vagy általában a személyiségünkről szól? Egyáltalán ki és mióta foglalkozik azzal, hogy a kézírásból megállapítson valamit az emberről? Mi van ma, a számítógépek korában, amikor ez emberek elfelednek kézzel írni? Mi a helyzet a szenvedélybetegek, ezen belül is az Internet függők írásával? Cikkünk ezeket a kérdéseket boncolgatja.

Már a görögök is...
Szinte minden "tudomány" így kezdi, és előkerít valami homályos utalást arról, hogy valamelyik görög, római, vagy egyiptomi NAGY mit írt az adott témáról, és máris múltja van a tudománynak. A grafológiát nem eredeztetjük ilyen messziről, és sok köze nincs a görögökhöz, ha csak az nem, hogy már ők is tudtak írni. Egy francia abbé, Michone, folyamatosan levelezett a kor nagy gondolkodóival, és megfigyelte, hogy kézírásuk és jellemük között nagy összefüggések mutatkoznak. Néhány évtizeddel később a párizsi szalonokban dámák és urak vizslatták egymás írását, és következtettek arra, milyen ember is az író személy.

Szalonok és töltőtollak
A 19. század fordulóján már olyan leterjedt volt ez a tudomány, hogy pszichológusok kezdtek foglalkozni azzal, hogy tudománnyá formálják, típustanba foglalják a szalonok vendégeinek megfigyeléseit. Aztán közbejött az első, majd a második világháború, és nem maradt idő a tudományok standardizálására. A világháború után nyugat felé folyamatosan hódított, kelet felé pedig visszahúzódott a grafológia. Néhány magányos "öreg" tartotta fenn Magyarországon a tudományt, míg nyugaton sorra jelentek meg tudományos értékű munkák. A rendszerváltás után aztán gomba módra elszaporodtak a komoly, félkomoly és teljesen komolytalan grafológusképzők, és velük együtt a grafológusok is.

Grafológus (www.grafologus.hu) az ezredfordulón
A számítógépek elterjedésével a kézírás szerepe háttérbe szorul. A kalligrafikus szépen vezetett vonalú írás egyre jobban a múlté, és a gyorsabb - természetesen a kor szellemiségét tükröző! - kézírás veszi át terepet a gyöngybetűktől. A változó kor, változó kézírás sztenderdeket hozott. Az új időszakra jellemzővé vált a szögletesség, a gyorsaság, a tolerancia hiányára utaló olvashatatlanság, és a vonalak megformálásából kiolvasható bárdolatlan, vagy túlérzékenység. A mai kor grafológusának mindezeket figyelembe kell vennie ahhoz, hogy meg tudjon felelni az elvárásoknak.

El fog-e tűnni a kézírás?
Valószínűleg nem, bár háttérbe szorulását ma is érezzük. A tollal, ceruzával való műveletek még jó ideig nem szorulhatnak ki teljesen az oktatásból. Ha jól belegondolunk, roppant kiszolgáltatottá tennénk az emberiséget, ha nem tanítanánk meg kézzel írni. Amíg pedig kézzel írnak az emberek, kíváncsiak lesznek arra, hogy kézírásukból mit olvas ki a grafológus. (www.grafologus.hu)

Mi kell a grafológiai elemzéshez?
Legfontosabb résztvevők a kézírás, és egy grafológus. Ha ez megvan, akkor a grafológusnak ismernie kell a kézzel író nemét, tudnia kell, hogy melyik kezét használja az íráshoz, és fontos tudnia, hogy hány éves az illető. Ezen kívül nem árt, ha meggyőződik róla, hogy az írás körülményei megfelelőek voltak-e? (Például hidegben, vagy állva, a falra fektetett papíron más képet mutat majd az írásunk, mint egy kényelmes asztalnál, jó világítás mellett a kedvenc tollunkkal írva.) Jó, ha tudja, hogy nem volt-e beteg az illető, és nem állt-e alkoholos, vagy kábítószeres befolyás alatt.

A grafológus nem varázsol, nem tudja, nem is akarja kitalálni azt, amit már amúgy is tudunk magunkról. Munkája a szemlélő elkápráztatása helyett az önismeret segítése, a problémamegoldásban való aktív részvétel.

Mire jó a grafológus a hétköznapokban?
ˇ Összehasonlítja a párok kézírását, és segít kiköszörülni a csorbát, ha sántít a kapcsolat. Legalább is oda világít a kapcsolat gyengéire és előnyeire, ezzel motiválva a párt arra, hogy maguk és társuk jobb megismerése által tökéletesedjenek.
ˇ Közismert tény, hogy fejvadász cégek grafológussal dolgoztatnak. A grafológus ilyenkor nem dönt arról, hogy kit vegyenek fel. Egy megadott skálán szelektálva segíti a cégvezetést és a fejvadászt a legjobb döntés meghozatalában.
ˇ A ma embere gyakran jut döntés helyzetbe. Mit tegyek? Mi a legjobb nekem? Hogy folytassam az életemet? Ezek a súlyos kérdések sokkal könnyebbé válnak akkor, ha jobb önismeretünk által tudunk felelős döntéseket hozni. A grafológiai elemzés ebben segít.
ˇ A rendőrség - a kézírás azonosítására alkalmazott írásszakértők mellett, akik nem azonosak a grafológussal!!! - arra szokta felkérni a grafológust, segítsen a tisztázatlan bűnügyeknél meghatározni a gyanúsított, gyilkos, áldozat, vagy tettes jellemét.

Jómagam dolgoztam már vállalati szarka utáni nyomozásban, névtelen levelek írójának felderítésében, de készült már karácsonyi ajándékba is grafológia elemzés. Veszekedő szomszédok kézírását vetettem össze, és főnök -beosztott viszonyt analizáltunk egy vállalati stratégiai tervezés során.

Mit vizsgál a grafológus, ha egy írást vesz a kezébe?
Egyetlen szóval össze lehet foglalni: mindent, amit a kezében fog. A papír minőségétől a toll, vagy ceruzaválasztáson át az írás összképén keresztül a legapróbb vonalig, mindent. Hosszú lenne most itt "mini grafológiai önképzőt" tartani. A grafológus nem szótár elven dolgozik. Nem jelet és jelentést figyel, hanem összefüggéseket, hatásokat vizsgál. Minősítése a teljes személyiségről és a pillanatnyi lelkiállapotról egyaránt szól. Jövendölni - általában - nem tud.

Grafológia és Internet szenvedély
Az Internet lehet szenvedély betegség. A dohányzás, a kábítószer, a játék és az alkohol mellett szoros sorban következik a vásárlási, a gyűjtési és az Internet szenvedély. Az első online grafológus kutatásában az Internetes szenvedélybetegséget vizsgálja. Az, aki minden nap Internetezik, képtelen hosszabb időt eltölteni a számítógépe nélkül, chat függő, vagy mániákus letöltő, éppen olyan függő, mint az, aki a cigarettától nem tud szabadulni.

Felhívás Netfüggőkhöz!
Ehhez a kutatáshoz gyűjtök most minél több vizsgálati anyagot. Arra kérek tehát mindenkit, hogy ha van ismerősei között olyan ember, aki meglátása szerint Internet függő, és meg tudja beszélni vele, hogy szívesen elküldené kézírását a kutatáshoz, ne habozzon ezt megtenni! Azokat, akik segítik a kutatást, a www.grafologus.hu oldalon bemutatott Grafokontroll szolgáltatással jutalmazom. Ez azt jelenti, hogy a kézírásáról egy oklevelet kap, legjellemzőbb személyiségjegyeiről, a grafológus aláírásával.

Az írásokat a grafolka@harmonet.hu címre lehet elküldeni, csatolva, vagy a "Grafológus" 1111 Budapest, Bartók Béla út 46. címre postai úton.

Mindenkinek köszönöm a segítséget, és a kutatásom eredményéről, ha erre igény mutatkozik, ezen a honlapon is be fogok számolni.

Bucher Katalin (grafolka@harmonet.hu)
Grafológus (www.grafologus.hu)
Személyügyi specialista


 
 
[1723]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x