Csinálj kutyabilétát 5 perc alatt odahaza ingyen - DIY lépésől...
Címlap / Kedvenc / Csinálj kutyabilétát 5 perc alatt odahaza ingyen - DIY lépésől lépésre

Csinálj kutyabilétát 5 perc alatt odahaza ingyen - DIY lépésől lépésre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Megmutatjuk, hogyan készülj fel akkor is a petárdázásra, tüzijátékozásra, ha a te kedvenced "nem fél", vagy "nem szokott elszökni" esetleg "úgy sem tud kiszökni". Pláne, ha még félős, vagy szökős ...  

 Az a helyzet, hogy - bár a petárdázás tilos - egy csomóan mégis durrogtatnak. Nem csak Szilveszter előtti napokon és az ünnepeken, hanem nyáron esküvők, szülinapok idején is, amire fel sem lehet előre készülni. 

A pirotechnikai eszközöket szabad használni, de csak értelmesen, 28-án délutántól elsejéig - a leírás szerint. Ezek a tűzijátékok nem durrannak akkorát mint a petárda (ami tilos), de ettől még az állatok megijednek tőle.

Egy nyári égzengéstő, villámlástól, egy szülinapi tüzijátéktól, Augusztus 20-i ünneptől, vagy egyéb durrogós dologtól ugyanúgy világgá szaladhatnak, szóval nem mindegy, van-e rajtuk látható jelzés. 

Bár a WAZE nevű navigációs app új programjában a chip leolvasóhelyeket megtalálhatjuk és a MOL kutakon is van chip leolvasó, de ha vidéken, vagy nem sűrűn lakott helyen találunk kutyát, nagyon nagy segítség, ha egyből van a kutyuson egy telefonszám, nem kell valakit keresni, akinél van chipolvasó, és hosszan várni az adatokra, meg a gazdira. 

Ahhoz, hogy a kutyán legyen egy biléta, gyakorlatilag semmilyen extra dologra nincs szükségünk. Elég, ha egy úgyneezett "köpper szalagra", vászon-, vagy pólócsíkra tollal felírjuk a gazdi telefonszámát és felkötjuk a kutya nyakára. Ingyen van, hulladékból kivitelezhető, és ha már elmúlt a veszély, akkor levehetjük. Ez nem lesz tartós, de a rizikós időszakban jobb a semminél. 

De van egy tippünk ahhoz, hogy ingyen hogy készíthetsz bilétát, ráadásul nagyon gyorsan és akár pofásat is lehet, ha meg akarod őrizni. Kell hozzá

  1. Egy bármilyen színű műanyag lap - például egy zöldséges tálca alja, vagy egy mosószeres, öblítős flakon oldalából egy kisebb darab, hiszen ezeknek csodálatosan szép színei vannak. Ez újra hasznosítás, tehát elég menő dolog is, és minden háztartásban akad valami ilyesmi. 
     
  2. Egy kis darab drót, vagy kulcskarika, amire felfűzöd majd a kész bilétát.
     
  3. Egy olló, amivel kivágod a formát (egy gyufa, vagy öngyújtó, amivel az olló hegyét megmelegíted és kifúrod a lukat a bilétán) 
     
  4. Egy alkoholos filc, vagy egy jól fogó golyóstoll, ami ír a műanyag lapra anélkül, hogy elmosódna
Rajzolj egy egyszerű kört a műanyag lapra - ha gondolod, rakhatsz rá egy kis "fülecskét" de nem fontos. Ha van kedved játszani, akár egy csont formát is kivághatsz a műanyag lapból. Fúrd át és fűzd fel a kulcskarikára, vagy egy darab dróttal, madzaggal rögzítsd a kutya nyakörvére, miután ráírtad a telefonszámodat. Ennyi. 

Ha van kedved, és jó fej vagy, meg már bele is jöttél, a szomszéd kutyának is készíthetsz, ha az ő gazdija nem olyan gondos, mint te ;) 

Mutass példát azoknak is, akik maguktól nem ilyen gondosak mint te vagy. Ne feledd, hogy Szilveszterkor az elszökött kutyusok mindössze 10-12%-a kerül haza élve, a nyári esküvős időszakban szervezett tüzijátékokra, és a nyári viharokra pedig előre fel sem lehet készülni!
Hogy mi lesz a többi szökött kutyával? Ők végleg eltűnnek, belepusztulnak a "kalandba", vagy az azonosítás háiányában valamelyik menhelyen végzik, esetleg befogadja valaki. 

Amikor valaki elveszti a kedvencét ilyenkor, általban a történet úgy kezdődik, hogy "pedig én mindent megtettem", és "csak egy pillanatra". És a "valaki nem volt elég gondos, és ..." - vagyis a kedvencek közül sok  minden gondosságunk mellett, és nem gondatlanságból fut el. Minden elővigyázatossát ellenére történik meg a baj, nem azért, mert nem tettünk meg minden tőlünk telhetőt. Egy biléta azonban minden évszakban és minden helyzetben jó szolgálatot tesz a chip mellett, amely kötelező. 

Ha állatbarát és állatmentő vagy, akkor oszd meg ezt a cikket másokkal is, mert minél több kedvenc kap ilyet, annál kevesebb lesz a baj. Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5917 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x