Ne csak gondolj rá, vedd is fel!
hirdetés
Címlap / Kedvenc / Ne csak gondolj rá, vedd is fel!

Ne csak gondolj rá, vedd is fel!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

Te is imádod a kutyád? Érthető, hiszen a gazdik számára a háziállat valósággal családtag. Rajongásig szeretjük házi kedvenceinket, azonban a tiszta közterületeket is kedveljük. Te sem szeretnél bokáig kutyakakiban gázolni ugye? Sokkal kellemesebb tiszta környezetben sétálni. Erre igyekszik fellhívni a figylemet az EB OVO egyesület és kampányfelelőse, Császári Flóra.  


Rendezvénynaptár

Ne csak gondolj rá, VEDD IS FEL! Urbánus környezet? A városi kutyatartás alapproblémája a kutyakaki, ezért nem lehet eleget foglalkozni vele. 


 


Az EB OVO Egyesület, a tőle megszokott módon soft power kampányba kezdett, és minden eszközét beveti a komplex kampány során, hogy a tabu normává emelkedjen, és Budapest (és az ország) utcái kakimenetesek legyenek.

Nem kisebb cél az sem, hogy a hasonlóan gondolkodó gazdikat egy érték mentén közösségbe hívja, hiszen a kutyakakin túl még számtalan olyan probléma van az életmód során, aminek felszámolásában csak közösen lehet eredményre jutni.
 

Hogyan lehet egy ilyen piszkos témában hatást elérni?


Az EB OVO csapata 10 éve rajta van az ügyön és a 2019-es kampány eszközei igazán sokszínűek: divatbemutató, videókampány, döntéssegítő és persze humor! Hiszik, hogy példájuk ragadós, és hamarosan a probléma a múlt, a békés városi kutyázás pedig jelen lesz!

Elindult az EB OVO civil kezdeményezése az “ÉN felveszem!” kampány. Az egyesület immár 10 éve dolgozik azon, hogy trendet csináljon a felelős kutyatartásból. A mostani kampányukat a kutyapiszok mentes városokért készítették. A cél, hogy a városi kutyázás elfogadott legyen; de ahhoz a felelős kutyatartóknak hatással kell lennünk saját közösségünkre is.

 

Az EB OVO csapata azt üzeni:

“Mutassuk meg, hogy igenis fontos számunkra köztereink tisztasága! Fontos az, hogy minden kutyatartó felszedje kutyája után a piszkot!" Sokan vagyunk, akik így tesznek. Ezt a normát nekünk kell alappá tenni, és megnyugtatni a kutya nélkül élőket, hogy a városi kutyatartás nem azzal jár, hogy a füves területek helyét felváltja a kutyapiszok. Hisszük, hogy lehet mindkettő!  Kulturáltan kutyázni és élvezni a városi környezetet.”

Az “ÉN felveszem!” kampány egyik célja a jó példát láthatóvá tenni, megmutatni, hogy tömegek szedik fel. Ezáltal pedig elérni, hogy azok a kutyatartók, akik még nem teszik ezt meg, felismerjék szerepüket: nekik is illene lehajolni, rajtuk is múlik a köztereink tisztasága.
 

Ki szedi fel és ki nem szedi? Társasjáték a sztereotípiákhoz


A kampány másik célja, hogy a láthatatlan jót, láthatóvá tegyék, elérve ezzel azt, hogy megszűnjön a társadalomban az a sztereotípia, hogy a “kutyások” hagyják maguk után ott a piszkot. Ugyanis rengeteg gazdi felszedi! Becslések szerint közel 50 tonna kutyakakit termel az a többszázezer kutya, akivel Magyarországon élünk. Az új életmódból adódó következmények pedig konfliktusalapot adnak a közösségi együttélés során. “Szeretjük az állatokat, a kutya az ember legjobb barátja, de amikor belelépünk egy kutyakakiba, nem ez az első gondolata az embernek. Igaz 10 évvel ezelőtt a helyzet rosszabb volt. Egyre többen látják, hogy a kakihelyzet javulóban van, holott a kutyák száma évről évre emelkedik. Logikusan számolva, így viszont már nyakig a kakiban kellene gázolnunk Budapest utcáin.” - fejti ki Császári Flóra, az EB OVO Egyesület kampányfelelőse.

“Láthatatlan” kutyakaki a végső cél!


Ez egy olyan kimenet, ami akkor jó, ha nincs ott. Ezért nehéz megmutatni, számokkal alátámasztani, és azokra hivatkozni. Legyen a kampány végső eredménye az, hogy láthatatlanná válik a probléma! A videót, és egyben az egész kampányt egy vicces baráti barkóbázás ihlette, és természetesen az utcákon heverő probléma, a kutyakaki. Olyan alkotók álltak a kampány mellé, mint a PROUD egyik tulajdonosa Lehel Olivér, és a színészek Csiby Gergely, Tóth András és Szabó Sípos Barnabás.  
 
[ 1086 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x