Állatvédők kutyajogsit vezetnének be
Címlap / Kedvenc / Állatvédők kutyajogsit vezetnének be

Állatvédők kutyajogsit vezetnének be

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Magyarországon bárki bármikor állattartóvá válhat. Van, hogy tartási ismeretek nélkül vesz család magához házi kedvencet. Az átgondolatlanság végett sok esetben a megunttá vált állatok az utcára kerülnek vagy a silány tartás öli meg őket.  

Túlszaporított kedvencek

Kutyákat, macskákat évente több százezerszer szabályozatlanul engednek szaporodni. Ebből az következik, hogy sokkal több kisállat születik, mint amennyi felelős gazdijelölt van. Ezekből az egyedekből keletkezik a megszámlálhatatlan mennyiségű kóbor állat, melyek jobb esetben állatvédő egyesületekhez, menhelyre, gyakrabban viszont a sintértelepekre kerülnek, ahol az állatok pusztítása törvényesen szabad. Fontos lenne az ivartalanítás vagy az állatok szaporodásának gondos megelőzése.



Megveszik, megunják, kidobják

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője szerint a felelős állattartáshoz megfelelő tartási helyre, az állat ellátásához (gondozásához, állatorvosra) anyagi fedezetre, illetve megfelelő mennyiségű szabad időre van szükség. Ha a három szükséglet közül bármelyik is hiányzik, az állattartás nem lesz megfelelő. A házi kedvencet az állat egész életére kell választani, gyakran ebbe nem gondol bele a tartó, és a megunt állatot egyszerűen utcára engedi. Elhagyni, kitenni kisállatot is állatkínzás bűncselekmény, amiért letöltendő börtönt lehet kapni.

Sintért NE!

Az utcára kidobott állatok legtöbbször a sintérekhez kerülnek. A www.sinter.hu oldalon működő „SintértNE!” településfejlesztő program az ország 3200 településének önkormányzatait, a képviselő testületeket arra buzdítja, hogy a településeken ne a képzetlen, sok esetben nem állatbarát, haszonért dolgozó gyepmestereket táplálják pénzzel, hanem működjenek együtt állatvédő egyesületekkel, állatmentőkkel, hogy a kóbor állatokkal kapcsolatos feladatok humánusan legyenek megoldva.

Állatrendőrségért kiált az állatvédő

Az Orpheus Állatvédő Egyesület egy évtizede tette fel a kérdést a jogalkotó politikusoknak, hogy miért ne működhetne a rendőrség berkein belül egy állatvédelmi feladatokat ellátó egység, mely az állatvédők régóta várt állatrendőreiként működhetnének?! A civil szervezetek sok esetben nem tudnak gyorsan / hatékonyan fellépni egy - egy probléma megoldásáért. Állatrendőrség szükséges Magyarországra, ahol a tagok felismerik az állatkínzásokat, majd megfelelően fellépnek a bűnelkövetőkkel szemben.

Állattartó jogosítvánnyal lehessen állatot tartani

A felelős állattartói kultúra kialakítása és az állatok védelme érdekében alapvető szükséglet lehetne, hogy aki cicát, kutyát vagy egyéb más kisállatot szeretne tartani, annak legyenek alapvető ismeretei az állat szükségletei, és jóléte kapcsán. A helyi önkormányzatok az adott településeken élők számára működtethetnék az állattartók nyilvántartását, mely révén jogosítványt vagy eltiltást eszközölhetnének. Az, hogy bármikor bárki bármilyen hobbiállat tartását kezdeményezhet (alkalmatlanság esetén is) nyilván nem megfelelő.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1997 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x