VIGYÁZZ! A fekete cicák fekete napjai közelednek!
Címlap / Kedvenc / VIGYÁZZ! A fekete cicák fekete napjai közelednek!

VIGYÁZZ! A fekete cicák fekete napjai közelednek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-19

Amikor két világ összeér, a halottak szellemei és az evilág keresői kapcsolatba léphetnek egymással, a hagyomány szerint a Mindenszentek ünnepe, a kelta hagyományban ez a Halloween. Ilyenkor bulikat rendeznek, és "dekorációs elemként" sokszor használnak fekete cicákat, akiknek ez nem buli!  

 A menhelyek ebben az időszakban egyáltalán nem adnak ki fekete színű cicákat (újabban már fehéret és vöröseket sem) ugyanis az elmúlt évek tapasztalata alapján Magyarországra is betört a mindenszentek napi bulizás, a Hallloween party szokása. 

Ilyenkor a kisgyerekek - és persze a szülők, kísérők is - beöltöznek mindenféle szellemes holmiba (Boszi, kísértet, csontváz, effélék) és kis lámpásokkal járják a környéket. Ahol kint van a kapun, ajtón a jel, hogy szívesen fogadják a kicsiket, oda becsengetnek, és a "Csokit, vagy csínyt?" kérdést szegezve a házigazdáknak várják, hogy mi lesz a válasz!

A házigazdák ilyenkor cukorkákat dobnak a zsákjukba, hogy megóvják magukat és a házat a szemmek csínyeitől. Sok helyen a felnőttek is bulit tartanak ilyenkor, evéssel, ivással, vidámsággal, a hangulatos dekoráció része nem csak a tök, de hagyományosan a fekete cicák is. Ha a menhely nem ad kellék cicát, az utcán a könnyen megfogható házikedvenceket viszik el, majd "használat után" elengedik. Persze valahol másütt, ahol szegény cica azt sem tudja hol van. (Erdőben, ahol a túlélési essélye nagyon kicsi, vagy csak úgy az utcán.) 



A fekete cica a boszorkány kelléke


A szakrális mágia hagyománya szerint a macska amúgy is "kapu" a két világ között, A szemei - akár a kecskének - nem olyanok, mint az ember szeme, emiatt sokan baljósnak találják a nézésüket. A kakas, a kecske, a macska - ezekből is a feketék, a gonosz küldöttei, így szerencsétlenséget hoznak. Ez persze nyilván butaság, de a fekete mágia hívei, illetve a tudatlan sznobok sajnos még mindig élő állatok kihasználásában kínzásában megölésében látják a megoldást, saját kétes szerencséjük megnyerésére. 

Ha még csak dekorációnak használják, majd kidobkáj szegény fekete cicát, legalább  marad pár százalék esélye a túlélésre, azonban akik direkt áldozatnak keresik ezeket az állatokat, ott semmi esélye nem marad. 

Akinek tehát kijárós fekete cicája van, ezekben a napokban érdemes mindenképp óvatosnak lennie, a cicát benn tartani a lakásban, nehogy valami őrült babonás ember áldozatául essen szegény. 

Ha pedig nagyon helyesen és követendő példaként mégis egy fekete cicát szeretntek befogadni - van bőven(!) minden menhely dugig van velük - akkor várjatok az ünnepek utáni napokig. 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3543 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x