A 90 Forintos ötlet, amivel megmentheted a kutyád életét...
Címlap / Kedvenc / A 90 Forintos ötlet, amivel megmentheted a kutyád életét Szilveszterkor

A 90 Forintos ötlet, amivel megmentheted a kutyád életét Szilveszterkor

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Nem minden kutya fél a petárdázástól, durrogástól, de nagyon sokan vannak, akik világgá is futnának, ha eljön a Szilveszeter, vagy az augusztus 20-a. A nyakörvből sokszor kitépik magukat, és úgy futnak világgá, hogy az ámuló gazdi kezében ott marad a pórázzal együtt. Ez az ötlet megmentheti őt!  

Szinte minden háztartásban van odahaza valamilyen textil szalag, de bármelyik rövidáru bolt, vagy sok úgynevezett "százforintos bolt" is tart köpper szalagot. Ez egyszerű, puha, könnyen köthető, és könnyű ráírni. (Úgy néz ki, mint a képen). 

Olyankor, ha durrogós, viharos időszak van, és a kutyánkat féltjük, még akkor is célszerű a nyakába tenni egy ilyen szalagot, hogyha úgy gondoljuk, nem eshet baj, hiszen a kutya velünk van. A nyakörvre tett biléta nem mindig elengendő, hiszen a teljes pánikba esett kutya könnyedén kitépheti magát a nyakörvből, vagy kibújhat belőle még akkor is, ha azt gondoljuk, hogy elég szorosra tettük a nyakán. 

Sokan ilyenkor hámmal és nyakörvvel, dupla pórázzal sétálnak, hogy mindenképp elkerüljék a szökést. 

A köpper szalagra írjuk rá golyóstollal a telefonszámunkat, és kössük a kutya nyakába csomóra, olyan szorosan, hogy az ne legyen fojtó, mégis tartson szorosan. (A két ujjunk férjen alá. A csomót később, ha már a veszélyes időszak elmúlik, egyszerűen elvághatjuk majd ollóval. 


 

Ha a kutya elfut, erről a szalagról az esetleges megtaláló gyorsan és könnyen le tudja olvasni a telefonszámunkat. Ugyan a kutyánkban van chip, de nem biztos, hogy könnyű őt befogni nyakörv nélkül, riadt állapotban. A szalaggal azonban megkönnyítjük nem csak a befogást, de a kutya hazajuttatását is. 

A kutya nevét ne írjuk rá, de ha a címet a telefonszám mellé írjuk, azzal is segíthetünk a kedvencünket hazajuttatni. 

Sok állatvédő nem csak a saját kutyájára, de a környéken lakó idős emberek, vagy kissé gondatlanabb gazdik kutyájának a nyakára is tesz ilyenkor telefonszámos szalagot, hogy ezzel megelőzze a nagyobb bajokat. 

Legyünk elővigyázatosak még akkor is, ha ebben az esztendőben nem számítunk olyan sok tűzijátékra! 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2031 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x