Trükkök kutyagazdiknak, hogy ne legyen sáros a lakás
Címlap / Kedvenc / Trükkök kutyagazdiknak, hogy ne legyen sáros a lakás

Trükkök kutyagazdiknak, hogy ne legyen sáros a lakás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ahol a kutyák családtagok, ott ősszel bizony folyamatosan koszolódik a lakás a sok sár miatt, amit kutyusok behordanak a házba. Bevethetünk néhány trükköt, hogy négylábú barátaink számára is biztosítsuk a mozgást, és a lakás se sárdarabokkal tarkított akadálypálya legyen  

 
Ahogy kezdetét veszi az őszi időszak, egyre többen tapasztaljuk, hogy már el sem tesszük a seprűt és a lapátot, mert naponta többször is szükséges a bejárat környékének tisztán tartásáról gondoskodni. Még rosszabb, ha a szobákba is bejut a sár, ekkor a szőnyegek takarításához már több eszközre és időre van szükségünk. Különösen sok figyelmet követel az őszi sárszezon a kisgyerekesektől és a kutyatartóktól, akiknél az apró cipők és tappancsok előszeretettel mászkálnak ki a házból, majd be, komoly koszmennyiséget juttatva ezzel a benti élettérbe.

Jöjjön néhány trükk, hogy az ősz sokkal inkább a társasozásról és a forró teával a kezünkben történő olvasásról szóljon, mintsem a folyamatos takarításról.

Lábtörlő minden mennyiségben

Természetesen, mindenkinek van egy lábtörlője. Azonban az esős időben ez gyakran kevésnek bizonyul, hiszen gyorsan vizes és koszos lesz, arról nem is beszélve, hogy a gyerekek és a kutyusok csak fél lábbal érintik, a többivel az előszobában lépkednek. Érdemes ősszel előkapni még egy-két lábtörlőt, amiket az ajtó elé és mögé is elhelyezhetünk, vagy leteríthetjük velük az előszobát, a bejárattól nyíló folyosót. 



Cipőtartó tálca

Ha a sáros lábbeliket egy tálcára helyezzük, legalább egy helyre hullanak a sárdarabok, és elég innen lesöpörni őket. Télen pedig remek lesz ugyanez az eszköz a latyakos csizmák alá. 


Nincs fű, nincs sár


A sár kérdést kezelhetjük rögtön a probléma gyökerénél is, az udvaron. A legnagyobb sár ott keletkezik, ahol nem elég sűrű a növényzet. A nyáron kiégett, elgyengült fű nem tudja felszívni a nagy mennyiségű esővizet, és a szálak között vizes marad a föld. 
Papp Ákos pázsitszakértő elmondta: „Ősszel rengeteg kutyatulajdonos azzal keres meg minket, hogy a kutya bundája csupa kosz lesz, és behordja a sarat a házba. A műfű burkolat segítségével ezt meg tudjuk szüntetni, mert az élethű pázsit alá murvaréteget terítünk le, a murva és a minőségi, holland szálakból készült műfű pedig meggátolja a sárképződést.” 

A kutyatartók másik ellensége: a folyamatos ásás


Akkor is keletkezhet sár a családi házak udvarán, ha nyáron a világ minden vizét kilocsoltuk, nyírtunk, gyomláltunk naphosszat, és tökéletes volt a gyep. Ugyanis, ahogy ezt minden kutyatartó megtapasztalta már, a kutya kiássa a növényzetet, nedves földet és gödröket hagyva ezzel maga után. Ez a másik probléma, amit egy minőségi műfűvel kiiktathatunk.

„A kutyusok azért nem ásnak a műfüvön, mert nem érzik a számukra érdekes szagokat, így nem kapcsol be náluk ez az ösztön. Nehezen tudtam ezt először elképzelni, de aztán láttam a saját kutyusunkon, Hörbin, és a tíz év alatt számtalan kutyás ügyfelünk is ugyanezt igazolta vissza meglepetten: abbamaradt az ásás” – fejti ki Papp Ákos. 
A Holland Pázsit szakértője hozzátette, hogy ugyanezen okokból a vakond vagy a pocok sem fogja tönkretenni szorgos tevékenységével a pázsitot.

Ami pedig a kutyapisit és a kutyagumit illeti, a műfű az előbbit ugyanúgy elvezeti, mint az esővizet, az utóbbit pedig könnyen le lehet emelni róla, nem süllyed be a szálak közé, mint a hagyományos fű esetében. 

A gondozásmentes műfűvel ráadásul a tavasztól kora őszig tartó fűnyírást és locsolást is kiküszöbölhetjük, ami az egyre változó éghajlat miatt komoly anyagi megtakarítást jelent, a felszabaduló időt pedig hasznosabban vagy épp pihentetőbben is el tudják tölteni a kerttulajdonosok. 

Kis odafigyeléssel és néhány trükkel kellemesebbé tehetjük családunk számára az őszi időszakot, még akkor is, ha a sok eső miatt sár alakul ki.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)
 
 
[ 556 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x