Kihunyt csillagok - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap7...
Kihunyt csillagok
John Coltrane, a Legfőbb Szeretet Szaxofonosa

Az volt a tenor és szopránszaxofonnak, mint Charlie Parker az altnak. Nemcsak alapvetően újította meg a hangszer hangzását, hanem a végletekig tágította a dzsessz határait, miközben az őse volt azoknak a törekvéseknek is, amelyeket ma világzenének hívunk.


A

68 éves lenne a Canned Heat felejthetetlen herflis-gitáros-énekese, Alan "Blind Owl" (Vak Bagoly) Wilson, akinek senki máshoz nem hasonlítható, magas, fátyolos orrhangját, amikor az On The Road Again-ben hallom még ma is beleborzongok.


Chet Helms, aki Janis Joplint felfedezte

Hat évvel ezelőtt, 62 éves korában hunyt el San Franciscóban Chet Helms, a 60-as évek kaliforniai "Szeretet-nyarainak" egyik fő szervezője, akinek Janis Joplint köszönheti a világ.


Ella mamára emlékezünk

Lady Scat, First Lady of Song , Lady Ella - és még ki tudja hány állandó jelzője volt Ella Fitzgeraldnak, aki a véletlennek köszönhette, hogy énekesnő lett belőle.


Benny Goodman, a swingkirály 25 éve ment el

1986. június 13-án hunyt el a dzsessz történetének egyik legtehetségesebb zenésze és egyik legtechnikásabb klarinétosa, Benny Goodman.


Válogatásalbum Ronnie James Dio emlékére

Már egy éve, hogy itt hagyta a földi rockvilág színpadait, hogy az égieket boldogítsa varázslatos hangjával minden idők legjobb metal énekese. A június 6-án megjelenő Mightier Than The Sword: The Ronnie James Dio Story című dupla CD-re a legsikeresebb dalaiból válogattak.Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x