Amivel az önvédelem kezdődik…
Címlap / Kint és Bent / Amivel az önvédelem kezdődik…

Amivel az önvédelem kezdődik…

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-25

Sokszor kérdezik, hogy mi kell leginkább a hatékony önvédelemhez? A kérdést meg lehet közelíteni több irányból is. Lehet gondolkozni a harci képességek, készségek fontosságán, lehet a tökéletes fizikai állapot felől megközelíteni és persze ott az óvatosság, a megelőzés kérdése is. Ezek a dolgok mind nagyon fontosak, de egyikre sem lehet azt mondani, hogy a legfontosabb. Miért? 

Harci készségek:

Jó, ha az ember ismer technikákat, amit bevethet szorult helyzetében. A baj, hogy az amit az edzőtermekben elsajátít és begyakorol  az ember, az valós, váratlan helyzetben egy meglepetésszerű támadás esetén vajmi keveset ér. Ha sok év, valódi harci tapasztalat van mögötted akkor működhet, de mióta a collos vascsövet és a féltéglát feltalálták, azóta nem nagyon van erős ember.

Erőnlét:

Jó dolog, ha az ember lánya jó erőben van és képes órákat izzadni a fittneszteremben. Vajon ez elég arra, hogy egy vészhelyzetben ne fagyj le, és el tudj futni? Vagy igen vagy nem.

Megelőzés:

Ez egy nagyon fontos tétel. Ma amikor mindenki azon rágógumizik, hogy szegény áldozatokkal együtt kell érezni és segíteni kell őket - és sújtson le az Úr haragja minden agresszív és erőszakos emberre - , addig ki gondol arra, hogy miért is kell áldozattá válni? Nem lehet ezt megelőzni?  Előre gondolkozni azon, hogy mi is lehet a tetteink következménye és mi is történhet velünk?

Igen.  A baj itt van. Nem azzal, hogy képtelenek lennének az áldozatok előre gondolkozni. Azzal van a baj, hogy nem ismerik a képességeiket, a határaikat és - most kössétek fel az alsóneműt - MERT VELÜK NEM TÖRTÉNHET MEG, ÉS EZÉRT NEM IS KELL FOGLALKOZNI VELE.

Rossz hír… Nem vagyunk istenek és nem tudjuk befolyásolni mások akaratát, viselkedését és céljait. Azt tudjuk befolyásolni ami rajtunk múlik. Itt tudsz érdemben változtatni. Azzal, ha ismered a saját határaidat, képességeidet és tudásodat. Ha nem ezt teszed, akkor egy ilyen szituációban csúnyán ráfaragsz.

Persze utólag sokkal könnyebb a külvilágra mutogatni, hogy az milyen szemét és hogy milyen méltánytalan gonoszság áldozatai vagyunk. DE tedd a a szívedre a kezed… Okoskodsz és a szádat járatod, vagy megteszel mindent annak érdekében, hogy ne légy áldozat??

Ha a válaszod a kérdés második felére igen, akkor megnyugodhatsz. Nem valószínű, hogy áldozattá fogsz válni. Ha nem, akkor viszont érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy mi is az, amin változtatnod kell. Ezt pedig csak te tudod megtenni. Más nem tud helyetted változtani.

Ha segítség kell, kérdezz… szívesen válaszolok. Ha pedig úgy gondolod, hogy majd te megoldod, mert tudod, hogy mit kell tenned, akkor sok sikert a változtatáshoz.

Legyen szép napod:

Papp Zoltán
Erőszakelhárítási szakértő                       

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1904 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x