HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-07-21
Címlap / Kultúra / Pompás prostik Pompeii-ben!

Pompás prostik Pompeii-ben!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-07-21

Egy tiszta profilú bordélyház, melyben gyönyörű antik freskók "reklámozzák" az ősi mesterséget, legkülönfélébb szex-pozitúrákban ábrázolva az aktív korú munkásnőket. Semmiféle pornográf oldalra nem invitáljuk olvasóinkat, csupán az egyik legizgalmasabb forró olasz kalandra, az ókori Pompeii területén újonnan átadott mégis igen régi bordélyba.  

 

Turisták százait örvendezteti meg az újonnan átadott építészeti kuriózumnak ható régészeti lelet az olaszországi Pompeiiben.   
 
Ordas kurva vagy farkasanya?
A Vezúv által elpusztított ókori város maradványai között, egy épületben különleges freskókra bukkantak. A város egyetlen valódi bordély, az úgy nevezett Lupanare névre keresztelt házikó lehetett. A szó az olasz Lupa- prosti szóból ered, melynek magyar változatát is simerjük: ordas kurva formában. A farkas egyébként is az "ősanya" minőségét képviselte annak idején - gondoljunk csak a Romolust és Remust szoptató anyafarkasra, Róma ősi jelképére. Ebben a kis épületben különleges, erotikus freskókkal díszítették a falakat.

Pompeii városát a Vezúv vulkánkitörése temette hamuba, Kr.u. 79-ben. Akkortájt a prostitúció legális volt, az itt dolgozó nők pedig szerencsétlen sorsú rabszolgák voltak és többet közülük görög földről hurcolták oda.

Újra szépek a szexes képek
A freskók némelyikén még a szolgáltató örömlányok neve is ott olvasható, ezért a kutatók úgy vélik, hogy korabeli marketingkommunikációs eszközként szolgálhattak ezek a mai szemmel is frivol képek. Mindegyiken szexuális tárgyú ábrázolásokat figyelhet meg a kíváncsi szemlélő, immár jól láthatóan, ugyanis nemrégiben restaurálták és adták át a kíváncsi turisták számára. Minden egyes képen más pozitúrában szerepelnek az ősi mesterség űzői. Történész-elemzők szerint egy szexuális aktus ára nagyjából nyolc pohár boréval volt azonos. A helyreállítási munkák közel kétszázezer euróba kerültek.

Ahogy egy idegenvezető mondja a helyszínen: -Több itt a képzelnivaló, mint a látvány. Ez persze bőven elég ahhoz, hogy turisták milliói álljanak sorba csak ezekért a freskókért.

A péniszek is pompáztak Pompeii-ben!
Pompeii városában nem csak erotikus freskók, hanem a falloszábrázolás is domináns szerepet töltött be a magán és közéletben. A házak tele voltak fallikus kiképzésű tárgyakkal, mécsesekkel, lámpásokkal, csengettyűkkel.A fallosz megjelent a hétköznapi használati tárgyakon is pl. poharakon, tányérokon, állványokon, mint például a Iulia Felix házában talált háromlábú állványon, amelynek lábait alkotó alakoknak zavarba ejtő égnek meredő tagjaik voltak.

Pompeii tele van fallosz motívummal ékesített cégérekkel, stukkókkal. A falloszt a rontás ellen használták. Erotikus tartalmú freskók nemcsak a bordélyházak falán voltak láthatóak, hanem a nyilvános fürdőben és más köz- és magánépületekben is.
Továbbá az utcán nyilak helyett az útra festett falloszokkal jelölték, hogy merre található a legközelebbi bordélyház.

Tóth József összeállítása (MTI hírforrás alapján)

Kapcsolódó cikkünk: Tömegszex a templom lépcsőin


 
 
[6477]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x