HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-22
Címlap / Kultúra / Megrendítő történelem: Búcsú az élettől - a végső gondolat, amivel a halált fogadták Arad vértanúi

Megrendítő történelem: Búcsú az élettől - a végső gondolat, amivel a halált fogadták Arad vértanúi

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2019-02-22

159 évvel ezelőtt, október 6-án Aradon végezték ki a Szabadságharc 13 tábornokát, valamint Budapesten Batthyány Lajost, ezt megelőzően már korábban kivégezték Ormai Norbert ezredest, valamint október 25-én Kazinczy Lajost. 

 

A Szabadságharc vérbefojtása és a katonai vezetők kivégzése gyásznap a mindmáig. Budapesten a Batthyányi örökmécses az év minden napján, a nap minden órájában emlékeztet minket arra, soha nem feledjük hazánk hőseit. Az Aradon kivégzett 13 tábornok  - pontosabban 12 tábornok és egy ezredes - közül 4-en kegyelemből golyó általi halált kaptak, míg 9-en a bitófán végezték életüket. Mindannyian méltósággal fogadták a halált, a hóhér keze inkább remegett a bátor és rendíthetetlen vértanúk láttán, mint amazoké. Utolsó leheletükig hűek maradtak hazájukhoz, a hitükhöz. A mondatokat, amelyekkel az élettől búcsúztak, feljegyezték az utókor számára. Most álljanak itt ezek a végső gondolatok az elhangzás sorrendjében, emlékül hazánk hőseinek. Tanuljuk meg belőlük, milyen a hazaszeretet, a igaz hit, és a hősök méltósága.


Lázár Vilmos: Ki tehet arról, hogy ilyen a magyar sorsa? Krisztus keresztje tövében érett apostollá az apostolok lelke és bitófák tövében kell forradalmárrá érni a magyar lelkeknek.

Dessewffy Arisztid: Tegnap hősök kellettek, ma mártírok. Így parancsolja ezt Hazám szolgálata.

Kiss Ernő: Istenem, az újkor ifjúsága egész ember lesz-e? Árpádok dicső szentjei virrasszatok a magyar ifjúság felett, hogy Krisztusé legyen a szívük és a Hazáé az életük.

Schweidel József: A mai világ a sátán világa, ahol a becsületért bitó, az árulásért hatalom jár. Csak egy igazi forradalom, a világ új forradalmi embersége söpörheti el ezt az átkozott, meghasonlott világot.

Poeltenberg Ernő: Minket az ellenség dühös bosszúja juttatott ide.

Török Ignác: Nemsokára Isten legmagasabb ítélőszéke elé állok. Életem parányi súly csupán, de tudom, hogy mindig csak Őt szolgáltam.

Láhner György: Krisztus keresztje és a bitófa oly rokon. És az Isteni áldozat mellett oly törpe az én áldozatom.

Knézich Károly: Milyen különös, hogy Haynau bíró is keresztény és én is az vagyok. Csak az ördög keverhette így össze a kártyákat.

Nagy-Sándor József: De rettenetes volna most az elmúlásra gondolni, ha semmit sem tettem volna az életemben. Alázatosan borulok Istenem elé, hogy hőssé, igaz emberré, jó katonává tett.

Leiningen-Westerburg Károly: A világ feleszmél majd, ha látja a hóhérok munkáját.

Aulich Lajos: Szolgáltam, szolgáltam, mindig csak szolgáltam. És halálommal is szolgálni fogok. Forrón szeretett magyar népem és Hazám, tudom megértik azt a szolgálatot.

Damjanich János: Legyőztük a halált, mert bármikor készek voltunk elviselni azt.

Vécsey Károly: Isten adta a szívet, lelket nekem, amely népem és Hazám szolgálatáért lángolt.

HarmoNet tipp: Titok, szabadság, harc - a szabadságharcosok titka >>


 
 
[4342]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
Ha érdekel a természetes életmód, a környezetvédelem és az esszenciális olajok világa, vegyél részt Te is egy illatpartyn! /img/hirdetes/2019/okotrend.gif
 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x