Ahol még a nagymama is táncra perdül…
Címlap / Kultúra / Ahol még a nagymama is táncra perdül…

>

Ahol még a nagymama is táncra perdül…

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Nyaralunk. Egész évben erre a két hétre vártunk, hogy leutazhassunk a Balatonra és végre elengedhessük magunkat. Sajnos, a harmadik nap végére annyira leégtünk, hogy nem tudunk kimenni a partra, és különben is, hidegfront közeleg. Mi legyen? - ugye ismerős helyzet? 

Elő a programfüzetet, irány a Krisna-völgyi Búcsú, július 19-21. között!

Irány Krisna-völgy
Fonyódtól csak 21 kilométer. A völgy bejáratánál több parkoló is várja az érkezőket. Táblán kérik, hogy a dohányzást, az alkoholos italok fogyasztását és kerüljék, é shogy állatokat se vigyenek a farm területére.
Szépen kikövezett, árnyas sétaút vezet fel a recepció épületegyüttesétől – melyhez egy a saját készítésű termékeket bemutató mintaterem is tartozik - a búcsú helyszínére. Útközben megtekinthetjük az Ökológia Gazdaság Tanösvény állomásait is. Krisna-völgy öko-bio farm, ahol a szennyvíztisztítástól kezdve a nap- és szélenergia felhasználásáig a fenntarthatóság és az önfenntartásra való törekvés jellemző. Csak megújuló energiaforrásokat használnak, ez azt jelenti, hogy fával fűtenek, az elektromosságot napkollektorok szolgáltatják és a gépek helyett ökrök végzik a nehéz munkákat. A lakók egyszerűen élnek, nem zsákmányolják ki a természetet, inkább tisztelettel és alázattal közelítenek felé.


Kezdődik a búcsú
Első állomásunk az íjászat. Hűsítő árnyékot adó tölgyekkel körülvett tisztáson szalmabálák biztonságos menedékében lehet kipróbálni, mennyire tudunk célozni, vagy egyáltalán fel tudjuk-e ajzani íjunkat?! Aki már látott igazi ősmagyar vagy indiai íjakat, az tudja, hogy nagyok és bizony nem egyszerű dolog kezelni őket. Sebaj, aki mer, az nyer.
Sikerünkön felbuzdulva megmászhatjuk az Iskoladombot és máris megérkezünk a gyermekprogramok helyszínére. Az iskola tornatermében különböző korosztályok szerinti kézműves foglalkozások vannak, lehet meséskönyveket, kifestőket és egyéb Krisna-tudatos kiadványokat vásárolni, illetve megtekinthetjük a tanulók munkáiból rendezett kiállítást. Kedves tanároktól érdeklődhetünk mi is az a Kalandnap, amivel az iskola felkeltette egész Magyarország pedagógusainak figyelmét. Az udvaron arcfestés, pónilovaglás és egy kalandpálya várja a kicsiket. Ha megéheztünk, benézhetünk az első vegetariánus büfébe, ihatunk egy finom üdítőt, például rózsavizes limonádét, s gyönyörködhetünk a kilátásban.


Belemerülni az élvezetekbe

Tovább folytatva utunkat, megérkezünk a tehenészethez, s egyszeriben belecsöppenünk a hatalmas vásári forgatagba. Innen kezdődik a kézművesek, árusok utcája, egy igazi keleti bazár sokszínűségét élvezhetjük. Fűszerek, selymek, ékszerek, itt minden kapható. Még mielőtt belevesznénk ebbe a forgatagba, lépjünk be az Ökoportára. Környezetbarát termékek, vegyszermentes bio élelmiszerek és öko-praktikák titkaiba nyerhetünk betekintést. A látványkonyhán megtanulhatjuk mi az igazi grillezés, a „kotyvasztó-sarokban” pedig elkészíthetjük saját fogkrémünket is. Néhány lépésre innen hagyományos fajátékokkal felszerelt játszótéren körhintázhatunk, vagy kipróbálhatjuk a gólyalábakat, esetleg csigafuttató versenyben győzhetünk. Természetesen bocisimogatásért sem kell messzire menni. Tehenészeink pedig szépen feldíszített állatokkal tartanak bemutatókat a hétköznapi
munkákban való hasznosságukról.


Színpadi és színpad körüli programok
Ha véletlenül sikerül eljutnunk a színpadsátorig, menjünk be és üldögéljünk egy kicsit, élvezzük a látványos, változatos produkciókat. Ha éppen zenei produkció van és tetszik nekünk, ne restelljünk táncra perdülni, hiszen „a lelki világban minden szó egy dal, és minden lépés tánc”. Aki kedvet kapna kipróbálni, milyen Krisna-hívőnek lenni, őt várja a Valóságshow. Beöltözhet, meditálhat, főzhet minden következmény nélkül. A kérdés-felelet sátorban nyugodtan megizzaszthatja szerzeteseinket kíváncsiságával, a mantra-ösvényen pedig ötezer éves titkos mantrákba kaphatunk beavatást.
Ennyi séta után biztosan megéhezünk, a Templom előtti téren várj minket a nagy étteremsátor. Indiai, olasz, magyar, vegán fogások közül választhatjuk ki az ízlésünknek megfelelő ebédet. Az italok is változatosak, van többféle üdítő, alkoholmentes sör, koffeinmentes kávé. A sok „mentes” ital mellett azonban garantáltan édes, szívdobogtatóan finom süteményekkel fejezhetjük be az étkezést.

A Templom
Minden vallás lényege transzcendentális kapcsolatunk felélesztése a Legfelsőbbel, ez a Krisna-tudatban is igaz. Krisna azt jelenti: mindenkit vonzó. Ez Istennek egy tökéletes neve, hiszen ki más tudna mindenkit vonzani, ha nem Ő.
Minden negyed órában előadással egybekötött körbevezetés indul a bejárattól. A templom épültében személyesen találkozhatunk Krisna és társai szépséges formájával, megcsodálhatjuk az indiai mintára színes és díszes templomszoba architektúráját.
Krisna mindenki vágyát teljesíti, különösen egy ilyen kedvező napon, ne legyünk szégyenlősek kívánni valamit. Meglepően megváltozhat életünk.

Könyvek és kiadványok

Mielőtt hazaindulnánk, elidőzhetünk a könyves asztaloknál, ahol a Védikus irodalom alkotásaiból válogathatunk. Mély filozófiai munkák, regények, cd-k, hangos könyvek és egyéb kiadványok nagy választékából szemezgethetünk.
Érdemes valamit emlékként magunkkal vinni, hogy otthonunk nyugalmában vissza tudjuk idézni ezt a fárasztó és élményekkel teli szép napot.

www.bucsu.krisnavolgy.huNyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6368 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x