Válasz a gyenge PISA-tesztre! Egy magyar kiadó cselekszik
Címlap / Kultúra / Válasz a gyenge PISA-tesztre! Egy magyar kiadó cselekszik

>

Válasz a gyenge PISA-tesztre! Egy magyar kiadó cselekszik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

A TINTA Könyvkiadó válasza a gyenge PISA eredményekre: 3,5 millió forinttal támogatja a magyar könyvtárakat. Egy a közelmúltban végzett felmérésből kiderül, hogy a magyarországi könyvtárakban nagyrészt csak több évtizedes szótárak vehetők le a polcokról, ezek pedig nem segítik hozzá a gyerekeket a gyorsan változó magyar nyelv pontos értelmezéséhez. 

Kiss Gábor, a kiadó igazgatója szerint a gyenge PISA eredmények - egy közelmúltban végzett reprezentatív felmérés eredménye alapján - részben annak tudhatók be, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók.

A Tinta kiadó frissíti a könyvtárak elavult szótár-állományát, kattintson a képre a pályázathoz

Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok a szövegértés és az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére.

Ezért a TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét, 3,5 millió forint keretösszeggel pályázatot ír ki, hogy a magyar könyvtárakban és a közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak és kézikönyvek.

A keretösszeg odaítélése a Lőrincze Lajos könyvtárbővítési és állománygyarapítási pályázaton keresztül történik, amelyre a könyvtárak és az oktatási intézmények 2017. március 14-ig folyamatosan nyújthatják be igényüket.
 
 
A Lőrincze Lajos könyvtárbővítési pályázat tájékoztatója és pályázati adatlapja elérhető a TINTA Könyvkiadó honlapján.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7607 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x