A májuskosár színe árulkodik kapcsolatodról!
Címlap / Kultúra / A májuskosár színe árulkodik kapcsolatodról!

>

A májuskosár színe árulkodik kapcsolatodról!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-30

A májuskosár története hosszú évekre nyúlik vissza, a komolyabb kapcsolatokat szimbolizálja. A kosarat mindig a lány kapja udvarlójától, melyet ha május 1-jén kitesz az ablakba, jelzi mások számára, hogy a szíve már foglalt. Viszont nem mindegy, milyen színben pompázik az ajándék!  

Azért fontos, hogy pontosan kitől kapja az ifjú hölgy a májuskosarat, mert ha csak a fiú érkezik a lányos házhoz idősebb nőrokona nélkül, akár azt is jelentheti, hogy a család nem fogadja el a kapcsolatot.

Az is lényeges, milyen színű a kosár, ugyanis mindegyik szín mást jelképez, azt mutatja, mennyire komoly már a kapcsolat.

Fehér kosarat kizárólag a gyűrűs menyasszonyok kapnak, akik még abban az évben házasodnak. Szóval a háznál, ahol ilyen kosarat látunk az ablakban, ott idén még a násznép is bizonyosan megjelenik majd!

Fotó: Pandák Margó

Rózsaszín kosár azoknak jár, akik már menyasszonyok, de csak a következő évben mennek férjhez. A kék kosár csupán barátságot jelképez, a zöld már egy kezdődő kapcsolatot, bimbózó románcot mutat. Ha már régóta együtt van a pár, de nincs még szó házasságról, lila kosarat kap a lány.

Fotó: Pandák Margó

A kislányok sem maradnak májuskosár nélkül, édesapjuk számukra sárgás színű kosárkát választhatnak.

Május első napján tehát érdemes figyelni az ablakokat, hiszen a gyönyörű májuskosarak ezen a napon a szerelmet és a szeretetet hirdetik! 

A szokás - tudomásunk szerint - Miskolcon és környékén divatos. Vajon felétek is adnak Május kosarat? 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 76751 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x