A Ruben Brandt a legjobb
Címlap / Kultúra / A Ruben Brandt a legjobb

>

A Ruben Brandt a legjobb

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

A legjobb egészestés alkotás díját nyerte Milorad Krstic Filmalap támogatással készült akció-thrillere a bukaresti nemzetközi animációs filmfesztiválon.  

Magyar siker koronázta szombat este a bukaresti Anim’est nemzetközi filmfesztivált. A legjobb egészestés alkotás díját Milorad Krstic Ruben Bandt, a gyűjtő című filmje nyerte. A díjat a rendező személyesen vette át a fesztivál záróünnepségén. Az idén 13. alkalommal megrendezett egyhetes bukaresti seregszemlén brazil, francia, olasz és orosz egészestés filmek versenyeztek a magyar alkotással, a díjakról szakmai zsűri döntött.
A film a közelmúltban azzal bizonyított, hogy mint magyar alkotás, elsőként nyitotta meg a a Közép- és Kelet-Európai filmtermés legjavát bemutató luxemburgi CinEast Fesztivált.Milorad Krstic egyedi látványvilágú akció-thrillerében, a Ruben Brandt, a gyűjtő-ben a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autósüldözés, humor és izgalom keveredik.A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje augusztusban volt a locarnói filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg. A Filmalap nemzetközi értékesítési részlege – a HNFF World Sales – a Ruben Brandt, a gyűjtő észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai filmforgalmazónak értékesítette nemrég. Az eladásnak köszönhetően az amerikai mozinézők is láthatják majd a magyar animációs akció-thrillert.
A Ruben Brandt, a gyűjtő-t világszerte élvonalbeli filmfesztiválok hívták meg programjukba, nemrég szerepelt a szarajevói, a haifai, a vancouveri, a koppenhágai szemléken, múlt héten a luxemburgi filmfesztivál nyitófilmje volt, és hamarosan vetítik Chicago, Varsó és Los Angeles rangos nemzetközi filmfesztiváljain is.A Filmalap támogatással készült Ruben Brandt, a gyűjtő című Milorad Krstic-film november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában. A zenét Cári Tibor szerezte, a produceri munkát Miskolczi Péter, Roczkov Radmila, Roczkov Hermina, Milorad Krstic és Kurdy-Fehér János végezte.Néhány nemzetközi sajtóvélemény a filmről:
"Miközben Krstić különösen jó a noir-atmoszféra (jazzes, füsttel töltött merülések, baljós árnyékok és Mike Hammer filmekre való utalások) megteremtésében, a nagy oktánszámú akciókban is remekel." – írja a Variety.
"A Ruben Brandt, a gyűjtő hihetetlenül pörgős film, amely csordultig van művészettörténeti utalásokkal és a modern pszichológiából kölcsönzött ötletekkel, így mindkét téma szerelmesei bőven szemezgethetnek a számtalan vizuális és szóbeli hivatkozás közül." – olvashatjuk a Hollywood Reporterben.
"Milorad Krstić új filmje az egyik legjobb európai animációs film a 2003-as Belleville Rendez-vous óta." – vélekedik a Cineuropa.
„A festő és multimédia művész, Milorad Krstić első egészestés mozija pezseg az eredetiségtől, pörgős thrillerként és játékosan szürreális intellektuális agytornaként egyaránt működik.” – hangsúlyozza a Screen Daily.
"Meglepő és vakmerő, animált rablásos mozi Magyarországról, amely több szinten is működik. Minden szellemi és szórakozási igényemet kielégítette, a képi világa észbontó. " – mondja a The Independent.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1654 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x