Somnakaj - a sikerdarab utoljára a Nemzeti Színházban
Címlap / Kultúra / Somnakaj - a sikerdarab utoljára a Nemzeti Színházban

>

Somnakaj - a sikerdarab utoljára a Nemzeti Színházban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-29

A Somnakaj című roma musical novemberben látható utoljára a Nemzeti Színházban. A darab valódi sikertörténet, a közönség minden előadás végén vastapssal jutalmazta a különleges előadást.  

2018. november 15. 19.00
Nemzeti Színház, Budapest


A Somnakaj című roma musical utoljára látható a Nemzeti Színházban. A darab valódi sikertörténet, a közönség minden előadás végén vastapssal jutalmazta ezt a különleges előadást. A nagyérdeműnek most van utoljára lehetősége megtekinteni a darabot a Nemzeti Színházban, erre az előadásra még korlátozott számban elérhetőek a jegyek.

A Somnakaj az első roma sorsjáték, avagy gypsy musical, a színház és a koncert egyvelege, romák és nem romák előadásában. A darabban helyet kap az élőzene, a tánc, a tradicionális képzőművészet és iparművészet, melyek együttesen adnak hiteles képet a roma világról. A világhírű roma zenészek mellett a fiatal roma tehetségek és hazai nem roma művészek is szerepet kapnak.

A darabban egy fiatal roma lány, Somnakaj meséli el saját történetét, egy kalandos utazást, amelynek állomásai a darabban megelevenednek. Az előadásban megszólaló dalok ilyen köntösben még soha, sehol nem hangoztak el, végig járják a cigány kultúra majd minden állomását, teljes képet nyújtanak az autentikus hallgatóktól és pergetőktől egészen a roma rapen át Szakcsi Lakatos Béla roma jazz daláig, melyek Szirtes Edina Mókus és Kovács Antal hangszerelésében szólalnak meg. A Mészöly Gábor azonos című drámája nyomán Müller Péter Sziámi által színpadra írt darabban a közönség újra értelmezheti mindazt, amit a cigány zenéről és kultúráról tudni vélt. A színes zenei crossover jól tükrözi azt az összefogást, amely a résztvevők tekintetében is, eddig soha nem látott módon valósul meg a színpadon.

A szereplők között megtalálhatjuk Falusi Mariannt, Szakcsi Lakatos Bélát, Oláh Gergőt, vagy akár a Duna Művészegyüttes tagjait is, s miközben pörögnek az események, a hosszú út végén hazaérkezünk Somnakajjal, és mindenkihez elér az a világos és egyszerű üzenetet, hogy mind emberek vagyunk, cigányok és nem cigányok, ugyanúgy sírunk, ugyanúgy nevetünk, de bármilyen utat járunk is be, nem feledhetjük el soha, hogy honnan jöttünk, hiszen a gyökereink határoznak meg bennünket. Kitörő érzelmi gazdagság, vérbő temperamentum jellemzi az előadást. A nézők hol sírnak, hol nevetnek. A cigány emberekre, illetve a roma kultúrára jellemző hullámzó érzelmi állapot nem tud nem hatni a hallgatóságra.

És ha érzelmileg hatni tud, már sokat elért. Elérte, hogy mosolyogva, érzelmekkel telítődve esetleg másképpen lássuk mindazokat, akik mellettünk élnek a mindennapokban.

Az előadás FB eseménye: https://www.facebook.com/events/2151886898428980/
Jegyek: https://www.jegymester.hu/hun/Event/62001628/Somnakaj

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1532 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x