2 in 1: dupla Makám koncert a Fonóban
Címlap / Kultúra / 2 in 1: dupla Makám koncert a Fonóban

>

2 in 1: dupla Makám koncert a Fonóban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Dupla koncertet ad a Makám november 24-én a Fonó Budai Zeneházban. Két különböző műsor a két felállásban játszó zenekartól, a világzene, a folk és a versek szerelmeseinek és -től! 

Meglepetésekkel teli új produkcióra és lemezfelvételre készül a Makám, erre az alkalomra verbuválódott csapattal. Bede Sári énekesnő már több ízben erősítette a Makám sorait, Gyulai Csaba pedig az együttes vokális korszakának elején volt ütőhangszerese és gadulkása a csapatnak. Szabó Árpád hegedűs újonnan csatlakozik a Makámhoz, míg Boros Attila basszusgitáros az alapformáció mellett az újnak is az erőssége.

Az est első részében Krulik Zoltán Sík Sándor verseire készült dalai hangzanak fel.  
 

Az est második felében Magyar Bori a főszereplő, továbbá Kuczera Barbara hegedűs és vokalista, aki immár tíz éve a zenekar tagja, akárcsak Keönch László ütőhangszeres. A szopránszaxofon mestere, Vázsonyi János idén tavasszal csatlakozott a Makámhoz. Különleges improvizatív készsége remekül kamatozik a Makám etnikus világában.

Meglepetés lesz még az ausztrál őslakosok különleges hangszerén a didgeridoon játszó Bálint Péter, és a szokatlanul szép hangú örmény fúvós hangszer, a duduk mesteri megszólaltatója, Juhász Endre.

A Weöres Sándor verseire készült Makám opuszok mellett a ritkán hallható Robinzon Kruzo dalokból is hallhatunk, s a korábbi 1001 Éjszaka és Szerelem c. lemezek legnagyobb slágerei közül is párat. A koncert végén a közönség is szóhoz jut, s közkívánatra felcsendülnek a Makám legnagyobb slágerei.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/231456831079516/

Jegyelővétel: https://fono.jegy.hu/program/makam-koncert-17375/480334
 


 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1909 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x