Ebben az adventi naptárban minden napra jut egy vers
Címlap / Kultúra / Ebben az adventi naptárban minden napra jut egy vers

>

Ebben az adventi naptárban minden napra jut egy vers

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Jövő hétvégén kezdődik az adventi időszak! Az első vasárnap december 2-re esik idén, addig még pont beszerezhetjük Szabó T. Anna most megjelent, gyerekeknek szóló verseskötetét.  

A Pagony sok-sok újdonsággal jelentkezik idén télen. Ezek között a kisebb és a nagyobb gyerekek, sőt még a szülők is megtalálhatják a legjobb ajándékot és olvasnivalót a hideg estékre. Szabó T. Anna minden adventi napra külön verset írt!

Az ünnep azé, aki várja – és a várakozás ugyanolyan szép, mint maga az ünnep. A kint sötét és hideg, bent gyertyafényes, meleg téli estéken, amikor már túl vagy a rohanáson, és minden csokit megettél, csöndesedj el Szabó T. Anna békés soraival és Rofusz Kinga gyönyörű képeivel! Ha türelmes vagy, minden napra találsz egy verset... egészen karácsonyig. Igazi ünnepváró képeskönyv az egész családnak!

A költőnő számára "a karácsony a legfontosabb ünnep. Gyermekkorom óta a karácsony jelenti azt a biztonságot, amire tulajdonképpen mindenki vágyik: a felnőttek is abba a megélt vagy elképzelt biztonságba vágynak vissza, amit egy kisgyerek érez az anyja ölében. A karácsony az illataival, az énekeivel nekem mindig erről a biztonságról szól.
Egy nagyon hagyományos erdélyi családban nőttem fel, hozzánk az angyal jött, ezért örülök nagyon, hogy az Adventi kalendárium borítóján az angyal van. A karácsony maga az istenhelyettesítő, mindenható angyal, aki ajándékot hoz, és ért a gyerekek nyelvén, ugyanakkor csodáljuk, mert nagy és különleges.
A versek nagy részét egyébként májusban írtam: bedugtam a fülemet és elfedtem a szememet, így próbáltam beleélni magam a hangulatba, de nekem ez nem olyan nehéz, mert a szívem mélyén mindig karácsony van. A szívemben rejtegetett zug, ahova visszajárok örülni, maga a karácsony. Énekelni is szeretek, és ezek mind énekversek: az ember mindig dobol a lábával vagy az asztalon, próbálja visszaidézni a gyerekkort, amikor még mindennek ritmusa volt."
A Szabó T. Annával készült interjú teljes szövege a kiadó honlapján olvasható.

Szabó T. Anna: Adventi kalendárium (Rofusz Kinga rajzaival) 
Korosztály: 5-8 éveseknek
Ár: 2990 Ft 

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 6096 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x