Milyen lehet kiscsoportosnak lenni egy Sárkányoviban?
Címlap / Kultúra / Milyen lehet kiscsoportosnak lenni egy Sárkányoviban?

>

Milyen lehet kiscsoportosnak lenni egy Sárkányoviban?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-03

Mindig nehéz feladat elé állítja a szülőket az óvoda-, illetve iskolakezdés. Ezek ugyanis talán a gyerekkor legfontosabb fordulópontjai, amelyekre nem árt lélekben felkészíteni a gyerekeket. Czernák Eszter Sárkányovi című könyve vidáman, könnyeden oldja az óvodakezdéssel kapcsolatos szorongásokat. A szülőkét is.  

Az írónő friss stílusával, humorával, szinte észrevétlenül segíti be a gyerekeket az óvoda kapuján. A könyv ugyanis egy különleges ovit mutat be, amit a gyerekek és a szüleik egyformán imádni fognak: a sárkányoviba nem embergyerekek, hanem varázslények járnak: trollok, manók, unikornisok, jetik – az óvónéni pedig egy szuperkedves boszorkány.


A főszereplő Zoé, a háromfejű kis sárkány, aki kissé idegesen készül az első ovis napjára. Hamar kiderül azonban, hogy nincs mitől tartania, hiszen az ovi egy olyan hely, ahol együtt játszhat más, hozzá hasonló kis varázslényekkel. A Sárkányovit olvasva egy varázslatos világ tárul fel szemünk előtt, ahova nemhogy nem félelmetes, inkább kimondottan megnyugtató belépést nyerni. A Rátkai Kornél által illusztrált könyvben végigkísérhetjük az ovisok naponta ismétlődő tevékenységeit és az ezzel járó nehézségeket.

Mi van, ha a menzán nem túl étvágygerjesztő az ebéd? Ha folyton el kell pakolni a játék után? És mit lehet akkor tenni, ha semmi kedvünk a délutáni alváshoz? Ezek mind-mind ismerős helyzetek egy kezdő óvodásnak. Czernák Eszter pedig, – csakúgy, mint ahogy az már a Sári és Berci otthon című kötetből is kiderült, – tele van kreatív megoldásokkal a váratlanul felmerülő helyzetekre. Teszi mindezt rendkívül kedves és vicces stílusban, úgy, hogy szinte mi magunk is újraéljük ovis éveinket.

Czernák Eszter kétgyerekes anyuka, aki munka mellett, hobbiból kezdett el írással foglalkozni, majd kíváncsiságból úgy döntött, elküldi a Pagonynak addigi irományait. A válasz nem váratott sokáig magára, A világ legjobb játszótere és a Sári és Berci otthon című könyve után a napokban frissen jelent meg harmadik könyve a Pagonynál.

 
 
Eszter így válaszolt a kérdésre, hogy miért varázslényeket választott főszereplőnek: „Sok évig dolgoztam marketingesként, rengeteg piackutatást láttam, ahol gyakran tettünk fel a kutatásban részt vevőknek olyan meghökkentő kérdéseket, mint például: Ha ez a tusfürdő ember lenne, hány éves lenne? Hol lakna? Kik lennének a barátai? Az ilyen elsőre agyamentnek tűnő kérdések nagyon sokat segítenek abban, hogy olyan problémák, tulajdonságok kerüljenek a felszínre, amiket csak ilyen elvont, vicces körülmények között tudunk megfogalmazni. Azt gondoltam, ha a felnőtteknél beválik, hátha a gyerekeknek is egyszerűbb egy képzeletbeli világ kapcsán beszélni az érzéseikről, félelmeikről az ovikezdéssel kapcsolatban.

Ugyanakkor nagyon izgalmasnak tűnt, hogy alkossak egy olyan világot, ahol én hozom a szabályokat, ahol semmi sem lehetetlen. Arra gondoltam, nem aprózom el, nem elégszem meg egy beszélő macskával, legyen minden szereplő képzeletbeli lény, sőt, rendelkezzenek különleges tulajdonságokkal, hogy még mókásabbak legyenek. Remélem, hogy sikerül a különleges kis óvodásaim csetlései- botlásai által kicsit megnevettetnem a gyerekeket, mert a nevetésnél semmi sem oldja jobban a feszültséget.”


A teljes interjú a szerzővel itt olvasható.

Olvass bele a könyvbe is! 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1808 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x