Énekesnő címkék nélkül: íme, Fanni Mayer új dala!
Címlap / Kultúra / Énekesnő címkék nélkül: íme, Fanni Mayer új dala!

>

Énekesnő címkék nélkül: íme, Fanni Mayer új dala!

Forrás: Phenom'enon
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Fanni Mayer 11 évesen kezdett el verseket írni, majd ezekből dalokat komponált. Később, mikor bekerült első zenekarába (Signals to Noise), énekes-dalszerzőként megérezte, hogy ez az, amit igazán csinálni szeretne. A Kőbányai Zenei Stúdióban tanult, közben koncertezni kezdett, és most egy londoni stúdióban vette fel új dalait.  

„Nem szeretem a címkéket, skatulyákat. Az emberi személyiség rétegelt és sokszor ellentmondásos. Régebben harcoltam a sokféleségemmel, most már úgy fogom fel, mint egy képességet, erről az önelfogadásról és a ’belső otthonra találásról’ is szól a dal számomra” vallja Fanni Mayer.
 
Az új kislemez borítója. Fotó: Rédling Hanna

Ennek a dalnak is a szövege készült el először. Az énekesnő folyton jegyzetel, és ha úgy érzi, van olyan téma, amit érdemes kibontani, abból dal születik. A demót a gitáros-dalszerző Kiss Péterrel (The Pontiac) rögzítették. Fanni januárban Londonba utazott, ahol az új szám Mat Leppanen (The Animal Farm UK) produceri munkája mellett nyerte el végleges formáját.  

Fanni Mayer a Follow the Flow vokalistájaként megtapasztalta a nagyobb színpadok légkörét is, ebben az időszakban rengeteget tanult. "Mély víz volt, de megérte beleugrani, sokat fejlődtem velük, nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam erre!"

A csapatból való kiválását követően szólókarrierjén kezdett dolgozni; 2018 márciusában megjelent debütáló dala Horizon címmel a Universal Hungary gondozásában. A dal Szepesi Zsolt (Sean Darin) és Fanni közös szerzeménye, és az újrakezdésről szól. Még ebben az évben részt vehetett az Outbreakers’ Lab, a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) nemzetközi mentortáborában (olyan előadók és zenekarok mellett, mint a Middlemist Red, Antonia Vai, Jónás Vera vagy a Dope Calypso), ahol megismerkedett Ville Leppanen (The Animal Farm UK) producer/menedzserrel, és elkezdtek a jövőbeli közös munkáról beszélni. 

„Nagyon jó lehetőség ez a mentortábor, kapukat nyithat meg az ember előtt, és sok új kapcsolatra is szert tehet. Amikor Villével leültünk beszélgetni, és megkérdezte, van-e kedvem Londonba utazni, és új dalokat rögzíteni, majd kiugrottam a bőrömből. Úgy érzem, valami igazán jó dolog indult el…”

Fanni Mayer EP-je készülőben, eddig négy dalt rögzítettek Londonban, és még bővül a sor. Mióta hazajött, tele van inspirációval, új energiákkal, nagyon izgalmas időszak ez. A számok hangzására jellemző a 90-es évek R&B-s, soulos lüktetése, popzenei alapokon, indie-s utóérzettel.

"Jellemző rám az eklektika, sokféle zenét hallgatok, nem szeretem a műfaji korlátokat. Engem egyformán inspirál Leonard Cohen és a Spice Girls. A dalok között szerepel egy ballada is, ami egy szerelmi csalódásról és valahol az édesapámról szól. Nekem a zene terápia, vannak dolgok, amiket csak így tudok feldolgozni, egyáltalán előhozni magamból. Amikor anno rongyosra hallgattam Pink M!sundaztood és Christina Aguilera Stripped albumait, tudtam, hogy hasonló zenét akarok csinálni egyszer, ami kényes témákat feszeget, amin bőgve táncolsz, ordítasz, nevetsz, felszabadulsz és végső soron gyógyulsz…”


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3304 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x