Voksán Virág: az anyaság jól megfér a tudatos karrierépítéssel...
Címlap / Kultúra / Voksán Virág: az anyaság jól megfér a tudatos karrierépítéssel

>

Voksán Virág: az anyaság jól megfér a tudatos karrierépítéssel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-12

Voksán Virágot a Playmate verseny győzteseként ismertük meg, de már sokkal inkább DJ Flowerként gondolhatunk rá. Több, mint 13 éve van a lemezlovas szakmában, számos nemzetközi és hazai fellépésen van túl. Kevesen tudják, hogy pályafutása kezdetén milyen nehézségekkel kellett szembenéznie, és hogy milyen tudatosan építette fel karrierjét. Virág ma már édesanya, és második gyermekével várandós.  

– A 2006-os Playmate verseny óta hosszú utat jártál be, számos versenyen, tévéműsorban láthattak a nézők, olvasók. Milyen érzés volt megnyerni a versenyt, és azóta felépíteni Voksán Virágot, mint DJ Flowert?

– Igazából az egész egy tudatos karrierépítés volt, mert a Playmate versenyen elért helyezésem egy kapu volt számomra, hogy könnyebben tudjak érvényesülni, és betörni a nevemmel a köztudatba. A verseny után jobban tudtam érvényesíteni a DJ karrierem is. Az elmúlt bő 13 év alatt több éven keresztül intenzíven felléptem külföldön is. Előfordult, hogy 1 hét alatt 4 különböző országban jártam, így sokszor napokig a repterek adták az otthonomat. Ez a munka sem csupán móka és kacagás, de sokan csak a felszínt látják, pedig a sok utazás, éjszakázás nagyon ki tudja meríteni az embert. Most már külföldi fellépéseket nem nagyon vállalok, sajnos a nemzetközi piacon nagyon lenyomták az árakat, és nem éri meg kint dolgozni, ráadásul sokkal fárasztóbb is. Az utóbbi pár évben csak itthon vagy környező országokban vállalok munkát a határmenti részekig.

– Miben a legnehezebb megküzdened a social media szájharcosaival? Miket szólnak be?

Szerencsére jó ideje nincs jelentősebb mértékű negatív beszólogatás egyik közösségi felületemen sem. Amikor elkezdtem a zenei munkát, akkor még nem volt divat, hogy nő is lehet DJ, akkoriban még az kezdett el foglalkozni ezzel a szakmával, aki ténylegesen ezt szerette volna csinálni. Később már volt egy női DJ divathullám is, de aki nem a szakmába való volt, az pár év alatt kikopott. Eleinte, az első 3-5 évben kaptam hideget-meleget, mert nem volt megszokott, hogy egy nő álljon a DJ pultban. Ez a pár év segített megedződni, hogy szét tudjam választani a valódi kommentet az irigykedő és rosszindulatú kommentektől. Sokat mutatott, ha az illető adatlapjára ráklikkeltem, pár dolgot már megtudtam róla és a fotóiból, ilyenkor egyből tudtam, mi vezérelte a hozzászólás megírásakor. Néha még most is van egy-egy irigykedő, rosszindulatú megjegyzés a platformjaimon, de ezeket egyből cenzúrázom is.

– Hogyan tudtál kitűnni a sok női DJ közül?

Egy nőről, ha szexi vagy provokatívabb ruhában csinálnak fotókat, az nem művészet, a Photoshopnak köszönhetően bárkiről lehet mutatós, figyelemfelkeltő képeket csinálni, utómunkázni. A probléma akkor van, amikor a DJ-nek mondott hölgy elmegy a klubba, és nem hozott be annyi embert, mert vagy nem voltak rá kíváncsiak vagy nem jöttek el. Ez már eleve sikertelenség a klub tulajdonosa számára. A másik probléma akkor van, mikor beáll a pult mögé a hölgy, és az általa nyújtott szolgáltatás színvonal alatti. Nem ördöngösség megtanulni ezt a szakmát, de kell hozzá érzék, alázat és hosszú évek gyakorlása. Sokszor előre felvett zenékkel indultak a helyszínekre ezek az ún. „divat női DJ”-k, pedig egy DJ-nek mindig tudnia kell valamilyen szinten az adott klub stílusához és közönségéhez adaptálnia a zenét, vegyítve a saját stílusával, illetve tudnia kell akár 3 perc alatt váltani, amennyiben ez szükséges.

Én a DJ szakmához az OKJ vizsgát is letettem anno. Sajnos hosszú ideje nem kötelező Magyarországon a szakképesítés megszerzése, enélkül is DJ-skedhet bárki. Mikor megérkezem az adott klubba, az első 15 percben megfigyelem, hogy a helyi rezidens DJ milyen típusú zenéket játszik, a vendégek mit szeretnek. Ilyenkor fejben már nagyjából meg tudom tervezni, hogy milyen zenéket fogok játszani, hogy felfokozott hangulatban teljen az a másfél óra, míg fellépek. Ki tudtam még tűnni azzal is, hogy rajtam, a kisugárzásomon és mozdulataimon is érezhető volt, hogy együtt éltem a tömeggel és a zenével, amit játszottam.– A kisfiaddal, Benivel kapcsolatos anyai teendőidet hogyan tudod összeegyeztetni a munkáddal? Van segítséged?

– Beni 3,5 hónapos koráig hasfájós volt, nappal és éjszaka sem tudott aludni, bármilyen cseppel is próbálkoztunk. Utána szerencsére teljesen megszűnt a hasfájása. A születése utáni első 6 hónapban egyáltalán nem vállaltam fellépést, mint ahogyan a terhességem második felétől sem. Várandósságom előtt heti 2-3 bulim is volt, de most már nekem is sokkal fárasztóbb az éjszakázás, mert nehéz ellátni kialvatlanul egy babát, így már csak limitált számban vállalok bulikat. Párom nagy segítség, mert a munkája miatt reggel és délután megy be dolgozni, így van pár óra, amikor napközben itthon van velem és segít. Ő ugyanúgy pelenkázik, etet, fürdet, és nagyon közreműködő. Szerencsére egymás között elég jól fel tudjuk osztani a baba körüli teendőket. Hetente egyszer anyukámat szoktuk megkérni, hogy aludjon nálunk, így kettesben is el tudunk menni moziba vagy vacsorázni. Fontos számunkra a kettesben töltött idő. Párom szülei vidéken laknak, őket ritkábban tudjuk megkérni, hogy vigyázzanak Benire.

– Hogyan tudsz kikapcsolódni? Mi a hobbid?

– Nagyon szeretek edzeni, sportolni, de a várandósság miatt most már lassan nem tehetem meg, mert annyira nem esik jól, így az utolsó trimeszterre már hanyagolni fogom, de utána újra belevágok. A zenét nagyon szeretem, kislány korom óta az életem központi része, mindig kutattam a különböző kedvenc remixeket az adott zenékből, amik tetszettek. A mai napig kikapcsolódás, ha új zenéket válogathatok, ilyenkor 3-5 órákat ülök a gép előtt, és különböző zenéket, remixeket, átdolgozásokat válogatok, amiket szeretnék majd leadni a következő fellépéseken. A munkám és a sport a hobbim, ezért is tudom ilyen hosszú ideje és ilyen átéléssel csinálni.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2221 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x