Csobbanás a Zsebtengerben
Címlap / Kultúra / Csobbanás a Zsebtengerben

>

Csobbanás a Zsebtengerben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-12

Rutkai Borit sokan főként énekesként és dalszerzőként ismerik. Három korábbi, dalszöveges könyve után ez az első önálló, különleges mesekönyve, amelyben egy igazán színes, karneváli hangulatú nyári vakációra kalauzol el bennünket úgy, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunkat otthonról, de akár a nyaralásra is magunkkal vihetjük a kisbőröndben.  

Bori egyszemélyben írója és illusztrátora a könyvnek, sőt, a mesékhez kapcsolódó kézműves játékok és receptek is az ő „találmányai”. Tizenhét dalszöveget köt össze egy kanyargó mesefolyam, és a zsebtengeri barangolás közben alkotásra ösztönző kreatív feladatok és mókás játékok is kapcsolódnak az elvarázsolt figurákhoz és mesetémákhoz.Környezetbarát ötletekkel és közös családi barkácsolással alkothatjuk meg a könyvbéli szereplőket, például Pingpong pókot vagy a PET palackból készült színes palackbója hősöket. Magunkra ismerhetünk Macikában, aki csíkos pizsijében kortyolja a tejeskávéját és hunyorgó szemmel várja a tavaszt, de végül inkább visszafekszik a puha ágyba, mert úgy érzi, még nincs elég meleg.

Együtt biciklizhetünk Láthatósági Bácsival, aki éjjel-nappal kis, világító ködmönben cikázik a Zsebtenger-parti Kukutyinban, a kedves városkában, mesekönyvünk helyszínén. A kukutyini palotában lakik Hosszúfejű királyfi, a réten sétálgatva pedig könnyedén megpillanthatjuk a Hölgyet, aki elültetett nem kevesebb, mint százhúsz tölgyet. S míg a Palacsinta Pályaudvarra befutnak a fahéjfüstös mozdonyok és a vaníliás vagonok, addig a Strand Diszkó csillagfényes táncparkettjén a Nyári Sláger is színre lép.

A könyvben található dalszövegekhez tartozó nótákat a Rutkai Bori Banda új lemezén hallgathatjuk meg, mely külön kiadványként vásárolható meg, valamint elérhető a digitális zeneszolgáltatók kínálatában is. Vár a nyár! És várjuk, hogy együtt csobbanhassunk a Zsebtengerben, a Boriverzum újabb helyszínén, ahol az egész család elmerülhet a mesékben és a zenékben és a vidám, játékos együttlétekben.

 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2280 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x