Psycho60 - hatvan magyar színésznő a zuhany alatt
Címlap / Kultúra / Psycho60 - hatvan magyar színésznő a zuhany alatt

>

Psycho60 - hatvan magyar színésznő a zuhany alatt

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-11-27

Elképesztő fimművészeti projektet mutattak be ma: 60 neves magyar színésznővel forgattak le mindössze egyetlen, egy perces jelenetet Alfred Hitchcock kultikus filmjéből. Ha semmi mást nem nézel meg - ezt ma látnod kell!  

 

Rendezvénynaptár
 

Végh Vozó Zoltán rendező - ahogy Fejes Rita, a projektben résztvevő egyik színésznő hívja a "snitt-náci" - azzal az elképesztő ötlettel állt elő, hogy a mindössze egyetlen perces jelenetet 60 színésznővel forgatja le, mindenkinek egyaránt egyetlen másodperc jut. 

 

 



A snittenként összevágott jelenet szinte teljesen megegyezik az eredetivel, de ha tudjuk, hogy minden másodpercben valaki mást látunk, akkor egészen megváltozik a véleményünk. A legtöbben akár 8-10 alkalommal is végignézik - stáblistástul - az egész filmet, hogy felfedezzék kedvenceiket az egyetlen perces alkotásban. 

A művészeti alkotás a híres horrorfim 60. évfordulóján készült el.

Olyan rendhagyó művészi elképzelés, amely egyetlen percben egyetlen produkcióba hozott össze 60 neves magyar színésznőt. A teljes stáblista amúgy hosszabb, mint a jelenet maga, ugyanakkor egy olyan művészeti és egyúttal olyan női összefogásról tesz tanúbizonyságot, amely eddig példa nélkül való talán az egész világon. 

Végh Vozó Zoltán rendező a stábjával és a hatvan színésznő - egy fürdőszobát kivéve - az Örkény színház stúdiójában dolgozott, és valójában egy rajongói tanulmányprojektnek indult, de egy nemzetközi hírnevet ígérő zseniális alkotás született belőle. Losonczi Kata - a film végén - 18 másodpercig szerepel, mindenki másnak ennél kevesebb ideje volt a fimben. 

A rendező egyik álma, hogy a neves rendező lányához, Patriciához eljusson ez a feldolgozás. 



Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 2070 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 




x