Hátrányos helyzetű gyerekek is megérdemlik a Húsvét méltó...
Címlap / Kultúra / Hátrányos helyzetű gyerekek is megérdemlik a Húsvét méltó megünneplését

>

Hátrányos helyzetű gyerekek is megérdemlik a Húsvét méltó megünneplését

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

Az Ötletfa Tanodában Hódmezővásárhelyen már évek óta önállóságra, aktív társadalmi szerepvállalásra és egyéni készségeik kibontakoztatására, fejlesztésére ösztönzik a hátrányos helyzetű fiatalokat. Az Ötletfa elnevezés egy rövidítés is, azt jelenti: “összefogás a telepen élő fiatalok aktivizálásáért".  

A vásárhelyi Ötletfa Tanodában dolgozók a fiatalok támogatása, informálása mellett nagy figyelmet fordítanak a különböző önsegítő módszerek megismertetésére, valamint a hátrányos helyzetűek társadalmi aktivizálására. A tanoda kiemelt feladata még a rászoruló gyermekek szociális kompetenciáinak a fejlesztése, annak megtanítása, hogy a szabadidőt hogyan töltsék el hasznosan, valamint, hogy csökkentse az iskolai lemorzsolódást.
 

 
 
Ám hiába képezik a lassan felnőtté cseperedő gyermekeket, ha otthon a szülőnek nincs mindig elég pénze ennivalóra. Emiatt éppen időben érkezett a szcientológia önkéntes lelkészektől az a kb. 1 tonna adomány, melyet az Ötletfa Tanoda 30 fiatalja és a családjaik kaptak meg. A fővárosból Hódmezővásárhelyre eljuttatott adomány főként tartós élelmiszert, főzési alapanyagokat tartalmazott, de került az adománycsomagokba sonka, zöldség, gyümölcs, édességek és csokitojás is, hogy méltó módon ünnepelhessék meg a Húsvétot azok a fiatalok, akik épp most próbálnak kitörni a szegénységből.
 
 
Az Ötletfa Tanoda szívesen fogadja bárki támogatását!
 
Mert ha egy egészségesebb, boldogabb társadalmat akarunk megteremteni, akkor bizony azt a gyerekek megfelelő képzésével és támogatásával kell elkezdeni, és ez sokak aktív összefogásával valósulhat meg.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 826 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x