Hogyan szeretett bele a kisegér a hajózásba? Új Rumini mesekönyv...
Címlap / Kultúra / Hogyan szeretett bele a kisegér a hajózásba? Új Rumini mesekönyv jelent meg

>

Hogyan szeretett bele a kisegér a hajózásba? Új Rumini mesekönyv jelent meg

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-24

Generációk nőnek fel Berg Judit Rumini meseregényeivel, és a Most én olvasok!-sorozatban megjelent kötetek segítségével a kezdő olvasók is elmerülhetnek a kalandokban.  

Berg Judit: Rumini Kondor-szigeten
Most én olvasok! - sorozat 3. szint
Rátkai Kornél rajzaival

A már önállóan olvasható NAGYbetűs Rumini és a látóüveg című kötet Rumini gyerekkorába vezeti az olvasót, az 1-es szintű Rumini kincsei című részből pedig kiderül, mi minden történt Ruminivel, mielőtt a Szélkirálynő hajósinasa lett. A sorozat kettes szintű részében a Szélkirálynő, fedélzetén Ruminivel és Balikóval, a Tukán-szigetre érkezik.

A 3-as szintű rész, a Rumini a Kondor-szigeten, Rumini első igazi tengeri kalandját meséli el, oldalanként már 8-10 mondattal és bonyolultabb szavakkal, kifejezésekkel kiegészítve.

Rumini és apukája, Trimini a Szélvész fedélzetén nyaralni indulnak a déli szigetekre, hogy különleges tájakat fedezzenek fel és hogy Rumini betekintést nyerjen a hajózás rejtelmeibe. A kis csapat zord hegycsúcsok és félelmetes zátonyok között igyekekszik sértetlenül keresztülhajózni, miközben Rumini az eget kémleli, hátha megpillantja a fantasztikus kondort, az óriási madarat, ami a közeli hegycsúcsokon fészkel. Kondor helyett viszont kalózokba futnak bele, a becsületes matrózok legnagyobb ellenségeibe! Rumini csak a saját eszére és leleményességére hagyatkozhat, hogy kiszabadítsa édesapját és hajójukat, a Szélvészt a vad kalózok karmai közül. Vajon lesz, aki segít nekik a kopár, sziklás Kondor-szigeten?


A Most én olvasok!-sorozat kötetei szisztematikusan felépített, pedagógusi szakértelemmel megtámogatott szövegek azoknak a gyerekeknek, akik először szeretnék átélni az önállóan elolvasott könyv örömét. A Pagony legjobb szerzői különböző nehézségi szinteken írnak meséket, és gondoskodnak arról, hogy a kezdő olvasók kedves, izgalmas, vicces történetekbe feledkezve tehessék meg ezt a fontos lépést. A különböző szintű Rumini- történetek Rátkai Kornél illusztrációval azoknak a nagycsoportos ovisoknak és elsősöknek is szólnak, akiknek nem lehetett elég Ruminit olvasni. A most megjelent 3-as szint egy összefüggő, hosszabb, izgalmas történet, a kötet minden oldalán gyönyörű, színes illusztrációki segítik a könnyebb olvasást Rátkai Kornél jóvoltából.

6 éven felülieknek ajánljuk.

Beleolvasó a könyvbe: https://www.pagony.hu/cikkek/rumini-berg-judit-beleolvaso
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 662 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x