HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-12-13
Címlap / Kultúra / Svájc, a krémcsokoládé hazája

Svájc, a krémcsokoládé hazája

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-12-13

Az örökké friss patakok, a hegyvidék és a bankok fellegváraként ismerjük. Az ország hallatára sípályák, hegyekkel körül ölelt legelők, kúsznak a szemeink elé, és a szánkban összefut a nyál, ha a csokoládéra, a svájci csokira gondolunk. Egy egészen különleges, megfoghatatlan állapotot vált ki a svájci csokoládé emléke vagy állandó élvezete. Hogyan jutott el és mit keresett a csokoládé története e gazdag és varázslatos ország mezején? 

 

Az örökké friss patakok, a hegyvidék és a bankok fellegváraként ismerjük. Az ország hallatára sípályák, hegyekkel körül ölelt legelők, kúsznak a szemeink elé, és a szánkban összefut a nyál, ha a csokoládéra, a svájci csokira gondolunk. Egy egészen különleges, megfoghatatlan állapotot vált ki a svájci csokoládé emléke vagy állandó élvezete. Hogyan jutott el és mit keresett a csokoládé története e gazdag és varázslatos ország mezején?


A csokoládé is trezorban van
A svájciak voltak, akik a legkésőbb kapcsolódtak be a csokoládé gyártás történetébe, de ma a Világon ők az elsők. A tejcsokoládé, a krémcsokoládé, a nugát olyan jelentőssé vált ebben az országban, hogy a kormány azt javasolta a csokoládé gyárosoknak, hogy hozzanak létre, egy évre elegendő tartalékot, amit a hegyek között megbúvó raktárokban elhelyezhetnek. Svájcban a csokoládét is trezorban tartják.

A Milka története
A svájci csokoládé történetet a XIX.században kezdődött. Az Alpok országában Suchard, Nestlé, Tobler és Lindt nevéhez kötődik a varázslat. A XIX. századot megelőzően már Itáliában ismerték a csokoládét. Svájcba kereskedők és emigránsok hozták el az első receptet és ízt.

Philippe Suchard már fiatal korában érdeklődött a csokoládékészítés iránt. S így testvéréhez utazott Bernbe, aki édességeket készített és beáll hozzá tanoncnak. Évekkel később megnyitotta saját cukrászdáját, s megalkotta a hírnevet adó Diablotint a híres csokoládékorongocskát.. Az 1851 és 1855-ös világkiállításon svájci Suchard csokoládé a legkeresettebb termékek közé tartozott. A Diablont Suchard fia is próbálta tovább tökéletesíteni, de korai halála miatt sógora Carl Russ vette át a vállalkozást s a recepteket.

Az Alpok országában a század forduló első évében Carl Russ kifejlesztette az első Suchard csokoládét a híres Milkát. A Milka a tévedések elkerülése végett nem a lila tehénke volt, amelyet ma látunk bőgni a TV képernyőjén, hanem az a csokoládé, amely az egész országot bejárta.

Toblerone
A svájci hagyományokban a század elejétől igen nagy jelentősége van a nugát fogalmának.
Most egy titkot elárulunk a nugát őrlőt kakaóbabból, karamelizált cukorból, pirított mandulából, mogyoróból és vaníliából tevődik össze. A Toblerónét a Suchard cég állítja már elő, naponta 130 tonnát készítenek.

Takáts Katalin





Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[13603]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 




 



ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarot



A Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x