152 lépés Auschwitz felé
Címlap / Kultúra / 152 lépés Auschwitz felé

>

152 lépés Auschwitz felé

Forrás: Kortárs PR
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Rudolf Höss, az auschwitzi haláltábor rettegett parancsnokának emlékiratainak felhasználásából készül monodráma Nagy Márk rendezésében és Karácsony Gergely előadásában 152 lépés Auschwitz felé címmel. Az előadást 2019. augusztus 12-én mutatják be a Spirit Színházban.  

A Spirit Színházban Perjés János alapító-művészigazgató rendkívül fontosnak tartja, hogy a 20. század egyik legnagyobb tragédiáját, a holokausztot, minél tágabb értelmezésben és minél több történeten keresztül ismerjék meg az érdeklődők. 2018-ban mutatták be Bányai Gábor rendezésében a Mengele bőröndje című előadást, amely Rudolf Mengele, a halál angyalának történetét vázolja fel. Emellé érkezik meg augusztus 12-én a 152 lépés Auschwitz felé című monodráma, amely nem az áldozatok szemszögéből mutatja be a II. világháború rettenetes eseményét, hanem a haláltábor parancsnokának elbeszélését láthatja és hallhatja a közönség.Ahogy a darab leírásában is olvasható: “ Rudolf Franz Ferdinand Höss az auschwitzi haláltábor egyik parancsnoka volt, ötgyermekes apaként. Sokakban felvethetődhet a kérdés, hogyan történhet meg, hogy egy családapa tömeggyilkossá válik? „Nem törtem a fejemet azon, hogy helytelen-e a dolog. Szükségesnek látszott”. A darab kísérletet tesz arra, amire eddig kevesen vállalkoztak: egy parancsnok szemszögéből próbálja megértetni elképzelhetetlent - hogyan történhetett meg a ma is elszomorító tragédia: a holokauszt? A „152 lépés Auschwitz felé” felhívja figyelmünket arra, ne feledjük mi történt, annak érdekében, hogy a történelem ne ismételje meg önmagát. Vajon az az út helyes, amin járunk?”
Rendező: Nagy Márk
Szereplő: Karácsony Gergely
Szövegkönyv: Robert Merle: Mesterségem a halál című regényének és Rudolf Höss emlékiratainak felhasználásával  - Nagy Márk és Karácsony Gergely

Előadások időpontjai: 2019. augusztus 12. , 13., október 17.

További információk


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1160 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x