Marci és Medve együtt járja az álmokat
Címlap / Kultúra / Marci és Medve együtt járja az álmokat

>

Marci és Medve együtt járja az álmokat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

Megjelent egy ovisoknak-kisiskolásoknak szóló, lírai hangulatú, kalandos meseregény. Az Álomjáró Márton a tökéletes esti mese azoknak az "elvarázsolt" gyerekeknek is, akik hosszan el tudnak merülni saját gazdag képzeletükben.  

"Marci körülnézett a boltban. Volt ott mindenféle színű és formájú medve.
Végül az egyik sarokban meglátott egy fakóbarna, borzas, komor képű medvét.
– Őt akarom! – mondta, és magához szorította.
Amikor vele együtt lépett be az álom kapuján, az alvómaci megváltozott: Marci fölé magasodott, és szőrös mancsával a kisfiú kezét fogta. Marci ámulva nézett fel rá, a medve pedig rámosolygott.
– Medve vagyok – mutatkozott be."

Majoros Nóra: Álomjáró Márton
Maros Krisztina rajzaival


A könyv főszereplője, Szabó Marci egy mindennapi kisfiú, aki éjjelente Álomjáró Mártonként csodákkal és kalandokkal teli álomvilágban jár. Legjobb barátja Medve, aki ebben a világban egy hatalmas, védelmező társ, míg az ébrenlétben egy egyszerű játékmackónak látszik. Marci és Medve együtt járja az álmokat minden este, miután a kisfiú elalszik, és átlép a titkos életébe. Ők ketten minden képzeletet felülmúló kalandokban vesznek részt, hajóra szállnak, érdekes idegenekkel ismerkednek össze, a tenger mélyére merülnek, megkeresik Medve elveszett alvómaciját, bűvös festékekkel festik ki kunyhójukat, vagy vacsorára várnak egy különleges tündérlányt. És mint minden gyerek, otthon érzik magukat egy világban, ahol bármi megtörténhet.

A mesék amellett, hogy fantasztikus tájakra repítik a mesét hallgató gyerekeket, segíthetnek megérteni önmagukat és feldolgozni a legnehezebb helyzeteket is. A mesét hallgató gyerekek szabadjára engedhetik a fantáziájukat, és akár tovább is képzelhetik Marci és Medve kalandjait.

Majoros Nóra mesekönyvét Maros Krisztina illusztrálta, 5-8 éveseknek ajánljuk. Ide kattintva lehet beleolvasni.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon 
 
[ 675 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x