Kultúra - Harmonet - Horoszkóp -Ezotéria - Jósda-lap15
Kultúra
Újra vár a Pólus Mozi

Kultfilmekkel és koncertfilmekkel nyílik meg újra a közkedvelt Pólus Mozi


Csobbanás a Zsebtengerben

Rutkai Borit sokan főként énekesként és dalszerzőként ismerik. Három korábbi, dalszöveges könyve után ez az első önálló, különleges mesekönyve, amelyben egy igazán színes, karneváli hangulatú nyári vakációra kalauzol el bennünket úgy, hogy közben ki sem kell tennünk a lábunkat otthonról, de akár a nyaralásra is magunkkal vihetjük a kisbőröndben.


A Jégmadár útja - Kövessük Jávort, a havonjárót!

Negyedik részéhez ért a kiskamaszok egyik kedvenc könyvsorozata, a Panthera. Kertész Erzsi ebben a kötetben új utakra viszi hőseit, mi pedig a könyv lapjain a havonjárók népének nyomába eredünk.
Éljen május 1.! Képsorozat régi felvonulásokról

A munka ünnepe, a felvonulások, ahol mindenki csak a jól megérdemelt sör-virsli kombóra gondolt, a szocialista jövő építése helyett… Nem mintha visszasírnánk a kötelező masírozást, de akaratlanul is eszünkbe jut, főleg, hogy idén a vattacukros, szabadtéri koncertes majálisok is elmaradnak. A Fortepan gyűjteményéből válogattunk.


Szörnyeket azóta fest az ember, amióta fél

Izgalmas online művészeti kiállítás tekinthető meg a Deák17 Galéria oldalán, ÉN KICSI SZÖRNYEM - SZÖRNYEK ÉS KÉPZELETBELI LÉNYEK A GYEREKKÖNYV-ILLUSZTRÁCIÓBAN címmel. A kiállításhoz egy olyan múzeumpedagógiai foglalkozás is tartozik, amely 7-12 éveseknek szól, és bátran neki lehet állni otthon, együtt a családdal vagy egyedül is.


Így látták őseink a csillagokat

Vajon hogyan tekintettek elődjeink a világűrre és milyen felvetéseket, mítoszokat szőttek köré? Mi szolgált alapjául a mai csillagászatnak, és miként változtak a tudományos nézetek az évszázadok során?Több ezer cikk vár még rád, lapozz!
...
...


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
 
x