Pusztító zarándoklatok (Megdöbbentő fotókkal!)
Címlap / Kütyü és tudomány / Pusztító zarándoklatok (Megdöbbentő fotókkal!)

Pusztító zarándoklatok (Megdöbbentő fotókkal!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-04-05

Azt gondolnánk egy zarándoklat kíméletes, békés, felemelő. De nem akkor, ha egyszerre tízezrek végzik és ész nélkül, meggondolatlanul. Szeméthegyek a Himaláján. Luxuscikkek, kényelem. Szemétté válás az elvonulásokon. Tényleg ezért mentél oda? 

 

Természetromboló zarándoklatok
A Himalája kegyhelyeit minden évben meglátogató sok ezer hindu zarándok egyre inkább tönkreteszi a világ legnagyobb hegységének élővilágát. Szent zarándoklatok szentségtelen módon.

A hinduk szerint Siva, a pusztítás és újjászületés istene a Himaláján lakik, ezért minden évben sok százezer hindu zarándokol el a világ tetejére, de ez irtózatos mennyiségű hulladékkal, emberi ürülékkel, levegő- és folyószennyezéssel, valamint erdőirtással jár. (mÁsoks zerint a világ 3. szeme itt található)

A szent hegy gigantikus szeméttelepre kezd hasonlítani - vajon képes lesz feldolgozni? A zarándoklatok szervezése virágzó üzletág lett, egyre több út, jármű, szálloda, étterem és panzió kell. Lelki szemeink előtt megjelenik a korzó. Valóban ez a helyes út?

A Gangesz is elúszott
A szent folyó, a Gangesz forrásvidékén ocsmány viskóváros épült, amely tele van hulladékkal, hiszen évente legalább 800 ezer ember keresi fel.
Noha akadnak törekvések egyes területek megtisztítására - erre példa az Amarnath nevű kegyhely is, ahol egy jégoszlop keletkezik minden évben, amely a hit szerint Siva egyik megnyilvánulása - valamint a Clean Himalaya mozgalom, de ezek csupán cseppek a tengerben. Abban a szeméttengerben, amit az emberek mindenütt maguk után hagynak, nem kímélve még a világ legeldugottabb helyeit sem, legyen az szent, vagy éppen „csak” maga a természet.

A Himalája így jelentősen megváltozhat. A technika fejlődésével már mindenhova eljuthatunk és így pusztíthatunk, pedig nem vagyunk egyenlőek Sivával, miért engedjük meg magunknak? Az önkontroll egyre sürgetőbb lenne. Ha nem megy, maradjunk otthon - és ott se szemeteljünk!


 
 
[ 1366 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x