20 százalékot spórolhatsz! A vegetáriánus étkezés egészségesebb...
Címlap / Kütyü és tudomány / 20 százalékot spórolhatsz! A vegetáriánus étkezés egészségesebb és olcsóbb is!

20 százalékot spórolhatsz! A vegetáriánus étkezés egészségesebb és olcsóbb is!

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-06-04

A vegetáriánusok 20%-kal kevesebbet fizetnek a pénztárnál, és hatszor kevesebb üvegházhatást kiváltó gázt bocsátanak ki, mint a húsevők - mutatta ki egy új tanulmány. Míg korábban a vegetarianizmushoz a drágaság és az extrémség fogalomkörei kapcsolódtak ma már tudjuk a vega étkezés költséghatékonyabb és környezetkímélőbb is. A hústermékek előállítása ugyanis borzasztóan romboló! 

 

A sok illetve kevés húst fogyasztók, valamint a vegetáriánusok étrendjét hasonlították össze, mely azt mutatta, hogy a vegetáriánus életforma olcsóbb, egészségesebb és jobban kíméli a környezetet. A tanulmányt a hetednapos adventista egyház tulajdonában levő Sanitarium egyesület készítette, de a dietetikusok arra figyelmeztetnek, a húsmentes életforma nem szükségszerűen jobb.

Az eredmények szerint a hagyományos étrend egy hétre egy felnőttnek 508 ausztrál dollárba kerül. Aki kevesebb húst eszik, annak csak 418 ausztrál dollárba. A vegetáriánusok egy hétre 394 ausztrál dollárból tudnak bevásárolni. "20 %-os költségcsökkenést lehet elérni a vegetáriánus étrenddel." - nyilatkozta a cég.

Az elemzés azt is kimutatta, hogy a növényi alapú étrend 50%-kal kevesebb vizet használ, így 12-szer kevesebb földfelület válik szabaddá, továbbá hatszor kisebb a felszabaduló gáz mennyisége, mint a húsban gazdag táplálkozás esetén. Fele annyi telített zsírsavat, továbbá 25 %-kal több rostot és folsavat tartalmaz.

"Az eredmények sokkolják majd Ausztráliát, és arra késztetik majd a lakosságot, hogy átgondolják, mit is esznek." - áll a Sanitarium közleményében. Dr. Manny Noakes fogyókúrás szakértő, a CSIRO-diéta társszerzője azonban elmondta, a vegetáriánus életmód előnyei ellenére egészségtelen is lehet. "Alaposan át kell vizsgálnunk a vegetáriánusok étrendjét. Ott van például a fánk. Nincs benne hús, de mégis nagyon egészségtelen. A legfontosabb szem előtt tartani azt, hogy a vegetarianizmus előnyei nem csak a táplálkozásnak köszönhetők, hanem az életformának, amelybe beletartozik az, hogy nem dohányzunk, nem iszunk túl sokat, és eleget mozgunk."

Medipress

 
 
[ 1698 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
 ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x