HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Psziché / Szex, vagy erőszak?

Szex, vagy erőszak?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

A házasságon belüli erőszakot sokan úgy képzelik el, hogy a nő valamiért egyik pillanatról a másikra nemet mond a férjének, aki erre begorombul és hipp-hopp, megerőszakolja. Az ügy a négy fal között marad és el is van intézve az ügy. A valóság ennél sokkal szomorúbb. A házasságon belüli bántalmazás folyamatának legszörnyűbb része a házasságon belüli nemi erőszak.  

 

Rendezvénynaptár
A házasságon belüli erőszakot sokan úgy képzelik el, hogy a nő valamiért egyik pillanatról a másikra nemet mond a férjének, aki erre begorombul és hipp-hopp, megerőszakolja. Az ügy a négy fal között marad és el is van intézve az ügy. A valóság ennél sokkal szomorúbb. A házasságon belüli bántalmazás folyamatának legszörnyűbb része a házasságon belüli nemi erőszak.

Ahol a lelki és tettleges erőszak, a verés, a megalázás, a pszichikai terror mindennaposak, ott a szexuális erőszak is mindennaposnak mondható. Az erőszak ilyen esetben nem a nemi gyönyör átéléséről szól, hanem arról, hogy az uralmat, a kínzást ezen a módon is fenntartsa a partner. Az összes megnyilvánulási formáját egyetlen kutató sem tudná felsorolni. Talán abban értenek egyet mindannyian, hogy a házasságon belüli nemi erőszak nem a szexuális aktus, hanem az erőszak kategóriájába sorolható.

A nő nemiségével összefüggésbe kerülő bántalmazásokat – jobb szó híján – szexuális bántalmazásnak nevezik, bár ezeknek semmi közük a szexhez. Csak példaként említhetjük azokat az eseteket, amikor a férfi éles, hegyes tárgyakat dug fel a nő hüvelyébe vagy a végbelébe, esetleg az aktus során fojtogatja, vagy veri. Ilyenkor a bántalmazó úgy érzi, hogy teljes uralmat gyakorol a bántalmazott felett, hiszen testét, lelkét , idegrendszerét uralja, az élete is a kezében van. Ilyenkor a bántalmazott asszony úgy érzi, már semmi nem az övé, mindenben a férfi tulajdona lett. A bántalmazó számára pedig a szexuális erőszak ugyanolyan eszköz csupán, mint a verés, vagy a lelki terror.

A bántalmazó kielégülését nem a szexuális izgalom okozza, hanem a nő szenvedésének látványa, így a kielégülés gyakran háttérbe is szorul. Gyakran a tettleges bántalmazás torkollik közösülésbe. Ez nem a „vita után édes a kibékülés” esete. Összetett folyamat része, következménye. A bántalmazott nők a nemi erőszakot sokkal megalázóbbnak tartja, mint a verést. Az is nyomasztó adat, hogy a nemi erőszak cselemények legnagyobb hányada házasságban, vagy tartósnak mondható élettársi kapcsolatban keletkezik. Ezt a magyar BTK csak 1997 óta tekinti bűncselekménynek, és sajnos a rendőri gyakorlat szerint azóta sem szokás „beleavatkozni mások magánügyeibe”. A rendőr, főleg a kisebb faluközösségekben, sokszor a bántalmazó baráti köréhez tartozik, ami egyenes garancia arra, hogy valaki előbb vagy utóbb erőszakos bűncselekmény halálos áldozatává válik a családban.

A férfiak általában 3-5 évet kapnak, az asszonyok gyakran 6-14 évet!
A népszerű társasjáték brutális változata így hangzik: Ki öl itt a végén? Ha a férfi – nyers erejét használva – esetleg alkohol befolyása alatt sok éves bántalmazás után megöli feleségét, megússza néhány évvel. Ha az asszony, akár évtizedes folyamatos bántalmazás elszenvedése után, számtalan segítségkérés, kudarcba fulladt kitörési kísérlet után, saját és gyermeke(i) védelmére eszközt ragad, mivel más módon nem tudja megvédeni magát, és gyilkosságot követ el, jóval súlyosabban ítéltetik. Mivel eszközzel gyilkolt, elvakultan, sokszor sújt le, különös kegyetlenségnek tűnik a tette.

A társadalom gyakran hibásabb, mint a pár. Ők már elvesztek játszmáikban, amiből szinte képtelenek kilábalni. A nők igen gyakran kérnek segítséget a környezetük, azonban vaknak és süketnek tetteti magát, és fogalma nincs, hogy segíthetne. A rendőr „belügynek” a jog nem áldozatnak, hanem bűnösnek tekinti őket és nekik nem marad más, csak a saját félelmeik, és a gyermekeik megóvására irányuló kényszeredett törekvéseik.

Az egyik legdurvább módja az erőszakos cselekményeknek a kapcsolaton belüli fogamzásgátlás, védekezés megtiltása, így a nőt a saját teste feletti uralom és a gyermekei feletti hatalom átvételével a legsúlyosabban zsarolhatja a férfi. Ilyenkor érdemes megvizsgálni a sokak által vitatott abortuszkérdést, hiszen a nőnek ezekben a helyzetekben nincs döntési joga.

A nőket lelkileg az viseli meg legjobban, ha a szexuális erőszak gyermekik előtt zajlik. Egyes nők úgy vélekednek, hogy ez szörnyűbb volt számukra, mint bármilyen verés, vagy gyilkosság.

A feleség bántalmazás tehát egyáltalán nem magánügy. A gyerekekkel és a bántalmazott nőkkel szemben a társadalom felelőssége hatalmas.


Összeállította: Váraljai Julianna és Tóth Zsuzsanna
Forrás: Dr. Morvai: terror a családban

 
 
[9610]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x