Vizsgára készülsz? Olvass másodpercenként egy oldalas sebességgel!...
Címlap / Psziché / Vizsgára készülsz? Olvass másodpercenként egy oldalas sebességgel!

Vizsgára készülsz? Olvass másodpercenként egy oldalas sebességgel!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A főiskolások és egyetemisták számára elérkezett a vizsgaidőszak megpróbáltatásokkal és magolnivalókkal terhes időszaka. Számtalan könyv sorakozik az asztaldon, és reménytelennek tűnik, hogy valamennyin átrágd magad? 

Evezz át a tananyag tengerén?
Azt hiszem nem vitás, hogy milyen óriási jelentősége van mindannyiunk életében a fejlődésnek, a tanulásnak. Ternészetesen egész életünkben előttünk a lehetőség, hogy újabb képességeket szerezzünk, új dolgokat ismerjünk meg, de a legnagyobb feladat még mindig a középiskolásokra, főiskolásokra, egyetemistákra hárul.

Töménytelen mennyiségű adathalmazt kell feldolgozniuk. A tananyag terjedelme óriási, az idő pedig kevés. Ennek eredményeként két lehetőségük van. Az egyik: délutáni magolások, tanulással átvirrasztott éjszakák, pihenés és szórakozás teljes mellőzése, karikás szemek. Sokan ezt az utat választják, kisebb-nagyobb sikerrel.

A többiek lazábban kezelik a dolgot: kevesebb tanulás, kihagyott leckék, ki nem nyitott könyvek, el nem olvasott kötelező olvasmányok. Vizsga előtti kétségbeesett kapkodás, kidolgozott tételsorok és kész diplomamunkák, szakdolgozatok letöltése az internetről, idegesség. Vagy összejön, vagy nem. Elhalasztott félévek, hátuk mögött tornyosuló vizsgák.

Vajon melyik a helyes út?
Szeritnem egyik sem. A probléma az olvasási módban rejlik. Az általános iskolában megtanították nekünk, hogyan kell olvasni. Azt viszont elfelejtették elmondani, hogy ezzel az olvasási módszerrel igen csekély mennyiségű információt tudunk feldolgozni. Pedig ha ehhez az olvasási tempóhoz kellene igazítaniuk a középiskola és a felsőoktatási tananyagot, igen csak meg kellene szabdalniuk a könyveket és a követelményeket.

A megoldás tehát nem került közszemlére. Mindenkinek saját magának kell rájönnie hát, mit is tehetne, ha normális életvitel mellett szeretné megszerezni azt a tudást, ami miatt iskolába jár.

A megoldás: villámolvasás
Jó hírem van! A megoldás bárki számára elérhető. Köszönhetjük ezt egy Paul Scheele nevű zseniális úrnak, aki a nyolcvanas évek első felében hasonló problémákkal küzködött.

Hét évvel azután, hogy tudományos fokozattal végzett a Minnesota-i Egyetemen, egy gyorsolvasási teszt elvégzésekor megtapasztalta, hogy 170 szót képes percenként elovasni, miközben a megértési szintje 70%-os. Szomorúan konstatálta, hogy olvasási készsége bizony az átlag alatt maradt, és csak az olvasás halogatásában jeleskedhet.

Hamaraosan elvégzett egy gyorsolvasási tanfolyamot, s így ugyanazon megértési szint mellett az olvasási sebessége percenként 5000 szóra növekedett! Ez fantasztikus fejlődés! Három hónap elteltével viszont már egyáltalán nem használta ezt a technikát, mert lélekölő rabszolgamunkának tűnt számára. Egy év múlva lehetősége nyílt rá, hogy saját kutatásokba kezdjen nyomtatott anyagok olvasásával kapcsolatban, amelyekben a szemet és az ún. tudatelőttes feldolgozást speciális módon használta. A tudatelőttes feldolgozás során az agy a tudatos elme bevonása nélkül képes vizuális információt feldolgozni.

Így jutott el a nyomtatott oldal mentális lefényképezésének fogalmáig, amelyet fotóolvasásnak nevezett el. A kísérlet részeként visszatért a régi gyorsolvasási iskolába, és újabb tesztet kért a tanártól. Az eredmény döbbenetes volt: 68 000 (!) szó / perces sebességgel elolvasott egy könyvet, és a megértési szintje 74%-os lett!

Így született meg a "Villámolvasás teljes elmével" nevű módszer, amelynek ereje abban rejlik, hogy olvasáskor a bal és jobb agyféltekénket egyaránt megdolgoztatja. Ez a forradalmian új vívmány mára már meghódította a világ nagy részét. Az 1993-ban kiadott könyv közel 500 000 példányban kelt el, 13 nyelvre fordították, s a módszert 26 országban oktatják.(Folytatódik! Lapozz tovább a következő oldalra!)

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


Cikkünk folytatódik, lapozz!


 
 
[ 17679 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x