Külső, vagy belső kontrollos vagy inkább? Teszteld le most!...
Címlap / Psziché / Külső, vagy belső kontrollos vagy inkább? Teszteld le most!

Külső, vagy belső kontrollos vagy inkább? Teszteld le most!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-06

Önismeretünket két dolog határozza meg legerősebben: a saját önmagunkról alakított képünk, az éntudat, és mások rólunk alkotott képe, amilyennek szerintünk mások képzelnek bennünket: Ez az énkép.  

Önismeretünket két dolog határozza meg legerősebben:

  • a saját önmagunkról alakított képünk, az éntudat,
  • és mások rólunk alkotott képe, amilyennek szerintünk mások képzelnek bennünket: Ez az énkép.

Attól függően, hogy mennyire fontos nekünk a mások rólunk kialakított véleménye, lehet valaki:

  • külső kontrollos
  • vagy belső kontrollos.

Ez nagyon "pszichológusul" hangzik, de csupán azt jelenti, hogy ha fontos nekünk, hogy mások mit gondolnak rólunk, ez a kép erőteljesen befolyásolja a viselkedésünket és a magunkról kialakított képet, míg ha a saját szemünknek, saját meggyőződésünknek hiszünk, akkor mások véleménye nem alakít annyira bennünket. Ezeknek a középértéke elfogadott, nem jó, vagy rossz. A szélsőségek, a túlságosan mások szavára hallgató, vagy teljesen öntörvényű ember a végletes szint egészségtelen.Önteszt

Fogj egy írógép papírt és hosszában hajtsd ketté!
Legalább a lap aljáig írj olyan KIZÁRÓLAG jó és belső tulajdonságokat, amik megvannak benned, amit szeretsz magadban! Legalább 30-at írni kell!

Ha kész vagy a lap másik oldalára írj legalább a lap aljáig, legalább 30 olyan negatív, rossz tulajdonságot, ami megvan benned.

Most a jó tulajdonságokkal szemben szedd össze azokat a tulajdonságaidat, amiket mások szeretnek benned. Lehet újakat is írni, vagy olyasmit, amik a másik listán is rajta vannak.
Ugyanígy a rossz tulajdonságokkal. Azokat is írd le, amikkel nem értesz egyet, mégis mondják, mondták már rólad ezt olyan emberek, akiknek a véleményére sokat adsz.

Most hasonlítsd össze, hogy a tulajdonságok között melyek a hasonlóak!
(A lapot kettéhajtva tartjuk a második résznél, TILOS megnézni, mit írtál az előbb.)

Készíthetsz statisztikát erről.

Láthatod, hogy melyiket volt könnyebb előszedni a tudatod mélyéről! A jót, vagy a rosszat?
Kiderül ebből számodra, hogy mennyire szereted magad. Te vagy a legfontosabb a magad számára. Ez nem önzés!
Természetes, hogy mások annyira fognak téged szeretni és elfogadni, mint Te fogadod el magadat!

Gondold végig, mi is az, amit élethivatásként szívesen csinálnál! Sok ember egyszerűen nem meri élni az életét. Nem mer azzal foglalkozni, amivel szeret, mert fél, hogy kudarcot vall. Ez a fajta kudarc-kerülés rengeteg jó dologban megakadályoz minket, anélkül, hogy észrevennénk. Halogatjuk azokat a dolgokat, amik jók nekünk, aminek örülünk, pedig ennek a legtöbbször semmi nem áll az útjában.

Önteszt 2

Most arra kérlek benneteket, hogy az új papírra szedjétek össze azokat a dolgokat, legalább 30-at, de inkább többet, amit szerettek csinálni, amely tevékenységek örömet okoznak, vagy valaha okoztak a számotokra! Bármit szabad írni. (Vond le a konzekvenciákat!).

Most ezt a listát nézd végig! Nézd meg, ezek közül a dolgok közül hány olyan van, amit egy esetleges munkahelyen hasznosítani tudnál?
Mennyit hasznosítottál már ezekből korábban?

Kérd ki esetleg mások véleményét is!

Mit fogsz tenni azért, hogy ezek közül mindet és most nem véletlen használom ezt a szót: MINDET hasznosítsd? Gondold át!

Ezeknek a teszteknek nincs megfejtésük -az értékelést te magad tudod magadról, annak fényében, hogy mi okoz könnyed érzést és mitől lettél feszült, mi öröm, mi nehézség ezekben a listaírásokban. Emiatt az egyéniséged domborodik ki, nincs jó, vagy rossz válasz - csak te magad vagy! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1527 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x