Poros párok - leporolt párkapcsolatok
Címlap / Psziché / Poros párok - leporolt párkapcsolatok

Poros párok - leporolt párkapcsolatok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A férjem nem hajlandó megmoccanni, ha egyszer hazaér. Soha nem beszélget már velem, és semmit nem tesz a közös életünkért. A múltkor annyira felbosszantott, hogy őt is leporoltam a tollseprűvel, mint a lakás többi bútorát. Megsértődött - persze jogosan - és elrohant. De mit tegyek, hogy újra a régi legyen? Ez így dögunalom!  

„A kapcsolatunk az elmúlt néhány évben nagyon leült. Pedig még nagyon friss házasok vagyunk, én 28 éves vagyok, a férjem 30. Dolgozunk, este hazamegyünk, szól a TV. Lefekszünk aludni, de érzem, hogy bármit is csinálok, nem olyan forró már a viszonyunk, mint rég. Pedig én szeretem? Mit csináljak?”

Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket naponta olvasunk a közösségi felületeken, névvel, vagy anélkül.
Ki a szerelem sarok kiporolásától várja a kapcsolat reneszánszát és a feng-shui tanácsadónkhoz fordul, ki a mágustól rendel szerelmi kötést, ki a pszichológustól várja, hogy intellektuális síkon megoldják a problémákat, ki pedig nyilvánosan kiteregeti a szennyest, hogy aztán boldog-boldogatlan ráhúzza a vizes lepedőt a párra és azt tanácsolja, hogy váljanak el.




A Recept!
 


Mindenki szeretné, ha lenne egy tuti recept a tönkrement, poros, lapos, uncsi kapcsolatok felturbózására. Recept pedig nincsen. Ahány kapcsolat annyi féle ok, annyi megoldás lehetséges. Ez már e fenti megoldási szándékokból is világosan látszik. Ki a külvilágon, ki pedig magán kezdi, megint mások a párjukat akarják megreformálni. A jó ötletek száma is végtelen, mint a viccbeli rabbinál. 

Miért rossz a langyos víz? 


Mert sem nem elég meleg, sem nem elég hideg. Az erők kiegyenlítődnek, beáll a harmónia, a víz a környezet hőfokára hűl. De nem ez amire vágytunk? Nem ez a vágyott harmónia? Ha ezt elértük, miért nem vagyunk mégsem boldogok? Mi ez az unalom? A valóságban mégis langyos vízben akarunk lábat áztatni, a forrót is és a hideget is elutasítjuk. Bár terápiás céllal lehet, hogy egészséges, de nem szoktunk hozzá. Ha a kapcsolatunkról, emberi viszonyainkról van szó, hol van a különbség az unalom és laposság és a harmónia között? 

Az ember mindig jobbat vár ... 


Valamiért mégis elvárjuk a változatosságot, főleg a párkapcsoltunkban. A pezsgést, az érzelmi és szexuális izgalmakat nélkülözhetetlennek tartjuk, mert alapvető emberi igényeink egyike, hogy szeretve kell lennünk, és szeretnünk kell. Ha ez nincs meg, akkor senkinek és semminek érezzük magunkat. Ha egy párkapcsolatban élünk, változatosságra vágyódunk, nem feltétlen abban az értelemben, hogy más és más párral legyünk, hanem annak az egynek az oldalán változatosan és szórakoztatóan, egyszóval boldogan akarunk élni. Ez mégis keveseknek sikerül, a boldogság helyett sivár unalom lesz az olyan jól induló, szeret teljes emberi kapcsolatból. Hol keressük ezt a boldogságot? És hol veszítjük el? 



A kisebbik ellenállás
 


A legtöbben a másiktól várják el, hogy boldoggá tegye őket. Arról, hagy a saját boldogságáért mindenki maga felel, hajlamosak elfeledkezni. Ennél már csak az a cifrább, ha valaki a saját boldogságát mártírként aláveti mások boldogságának. Ezzel egyúttal meg is akadályozza, hogy akár maga, akár a többiek boldogok lehessenek. A másikat megváltoztatni könnyebbnek látszik, mintha magunkat akarnánk megváltoztatni. Neki jót akarni, az ő boldogságán dolgozni sokkal vonzóbb dolog, mintha a magunkén akarnánk dolgozni. Erről akár azt is gondolhatjuk, hogy önző dolog, pedig valójában ez az egyetlen ami működik. Az összes többi csak a látszólagosan kisebb ellenállás irányában való elmozdulás, ami egyre távolabb visz a valódi célunktól. 



Az ÉN megoldásom! 


Mit tehetek, ha elhatároztam, hogy én nem akarok egy lapos és unalmas férjet/feleséget magam mellett? Ha én valóban egy mozgalmas, érdekes, színes, szórakoztató, boldog, és harmóniát sugárzó kapcsolatot szeretnék? Tedd magad boldoggá! Ez az egyszerű mondat mennyi nehézséget rejt! Mert mit fognak mondai az emberek, ha egyik napról a másikra a régi szokásaimmal ellentétben boldognak fognak látni? Ha boldog leszek, akkor ezt fogom magam körül is sugározni! Vajon mit fognak ehhez szólni mások, a többi boldogtalanok? És ha ezt a sort folytatjuk, szépen lebeszéljük magunkat a boldogságunkról, arról, amire mindig is vágytunk, és a külvilág elvárásainak rendeljük alá az életünket. Ha eldöntöttük, hogy ezt nem akarjuk, akkor neki is állhatunk a magunk boldogságát megtalálni. 



Mitől vagyok boldog? 


Mi az amitől mindig is jól éreztem magam az életben?
Amit szerettem csinálni?

Egyszerűen csináld, mindegy, mit mondanak mások! Mindegy, hogy a párod veled tart, vagy sem! Azért az lényeges, hogy buzdítsd őt is erre, hiszen ha ő is – tőled függetlenül – megtalálja a maga boldogságát, akkor egy boldog pár lehettek, közös beszédtémákkal, újra együtt az új és a régi ismerősökkel, és természetesen sok szabadsággal. 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2330 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x