Húzd ki magad a gödörből!
Címlap / Psziché / Húzd ki magad a gödörből!

Húzd ki magad a gödörből!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha mélyponton érzed magad, úgy érzed, valahogy sehogy sem jó az élet, ha már az életindulóid sem működnek, ez a cikk Neked szól! Hogyan jussunk el 6 lépésben a felismeréstől a megoldásig - avagy miként tudsz saját magad kikecmeregni az éppen aktuális lelki trutyidból.  

1. Először is fel kell ismerni, hogy biza benne vagy.
Egyszerű esetben ez hamar megtörténik, néha viszont a környezeted is figyelmeztet, hogy valami nem stimmel a hangulatoddal, hozzáállásoddal.

2. Ha szerencsés vagy, megoszthatod valakivel a bánatodat, félelmeidet, gondjaidat - ez már önmagában jelentősen javít a helyzeten. Keress egy barátot, aki meghallgat. Esetleg írd le, hogy mi bánt, mi zavar. Nézz mindig az adott probléma mögé mélyebben, legyél őszinte magadhoz. Néha jót tesz, ha egy idegennek, kívülállónak beszélünk a mélypontunkról. Ebben az esetben egy egyszerű, és nem mindennapi megoldást is igénybe vehetsz: Bérelj Múzsát!

3. Egy fontos lépés: Vágyj arra, hogy kijöjj belőle!
Sokaknak lételeme a panaszkodás, a ‘szegény én’ játszma. Enélkül el sem tudják képzelni az életüket. Ők azok, akik nem akarnak megoldásokat, ők csak figyelemre vágynak. Ha megoldást kapnának, akkor cselekedniük kéne és az elvenné az általuk ismert lehetőséget a figyelem, a szeretet beáramlására.


Ha magadra ismersz ebben, tudd, hogy számtalan módon érkezhet hozzád a szeretet, elsősorban önmagadtól. Merd szeretni magad! Ez a minimum, amit megérdemelsz magadtól!
Ha eljött az ideje számodra, hogy túllépj a borúlátáson és ténylegesen szeretnél kijönni belőle, akkor hozz egy döntést arról, hogy Most cselekedni fogsz azért, hogy jobban legyél.

4. Amennyiben a 3. pontig eljutottál, találj valami módot arra, amivel a saját hajadba markolva húzhatod magad felfelé. Kezdd el egy mély légzéssel! Ezután folytathatod pár nagyon egyszerű dologgal is, mint például a képzelgés, fantáziálás vagy az eltérített fókusz.
Mik ezek? A képzelgés, fantáziálás egyszerű, biztosan csináltad már spontán is. Képzeld el magadat abban a szituációban, környezetben, ahol nem vagy rosszkedvű, ahol a problémád már megoldódott. Lásd magad örülni, felszabadultnak. Ezzel eljátszhatsz sorbanállás vagy buszozás közben is. (Kivéve természetesen azt az esetet, ha te vezeted a buszt.)
Az eltérített fókusz az, amikor nem hagyod magadat belesüllyedni a búbánatba. Akár “erővel” fordítsd el újra és újra a figyelmed az önsajnálatról. Az cselesen mindig vissza fog kúszni, de te állj ellen és összpontosíts arra, amit csinálsz. Segíthet ebben egyszerűen az is, hogy a mindennapi tevékenységeidre koncentráltabban odafigyelsz,  a legapróbb részletekig. Például a mosogatásnál keresed a foltokat a tányérokon, milliméter pontosan hajtogatod élére a ruháidat, idegen nyelven nézel filmet vagy olvasol - tehát valami olyasmit csinálsz, ami aktívan eltereli a figyelmedet.

5. Alkalmazd a megtalált megoldást, megoldásokat!
Ez azt jelenti, hogy nemcsak fantáziálunk, hanem cselekszünk is. Ha láttad magadat túllenni a rosszkedveden, akkor már azt is tudod, hogy mi lehetne az első lépésed afelé, hogy meg is valósuljon, amit elképzeltél. És ez az a pont, ahol ezt meg is kell cselekedned! Elég kis lépésekkel kezdeni. Emeld az energiaszinted! Például kezdj el mozogni: Tornázz, nyújtózkodj, fuss felfelé a lépcsőn, gyalogolj gyorsabban.
Keress magadnak valami kreatív tevékenységet, teremts, alkoss valamit! Például főzz, rakj rendet a szobádban, takaríts ki, süss süteményt, fess, rajzolj, színezz. Legyél tevékeny, tanulj valami újat!
Kis lépésekben haladj előre, ne siettesd a folyamatot!



6. Örülj magadnak!

Ha már a cselekvésig eljutottál, az már majdnem teljes siker. Most már csak hagyni kell az örömöt beáramolni. Itt még el lehet bukni, mert az elme szeret ragaszkodni a nyűglődéshez és esetleg visszavonulót fúj, hogy “most minek örülsz, hiszen épp rossz kedved van” - mondja. Egyszerűen szavazd le és fordulj az öröm felé! Nézz előre, élvezd az új lendületedet!

És végül egy idézet a motivációhoz:
“Ha valamit nem szeretsz, változtass rajta! Ha változtatni nem tudsz, változtass azon, ahogy gondolkodsz róla! Csak ne panaszkodj!” (Maya Angelou)

Tamás Krisztina (Tara)


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 7455 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x