Viszketek, vagy ….(a)mit akartok?!
hirdetés
Címlap / Psziché / Viszketek, vagy ….(a)mit akartok?!

Viszketek, vagy ….(a)mit akartok?!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-20

A szóbeli agresszió okozta fájdalom sokkal nehezebben elviselhető, mert hosszan gyógyuló sebekről van szó. Általában tanúk nélkül, a családi fészekben történik, miközben a világ irigykedve bámulja a játszmában részt vevő családot boldogságuk miatt. 1.rész. 

Volt egy testi tünete.

Viszketett.

Minden este lefekvéskor, pamut hálóingben, pizsamában, semmibe öltözve, mindegy, hogy tél vagy nyár volt, jött a viszketés…Először azt hitte, allergiás a hidegre…

Aztán valami összetevőre gondolt, valami táplálékra, mint cukor, ezért megvonta magától. Néhány napig úgy tűnt meg van a megoldás, ám egyszer csak megint lefeküdt és jött a viszketés. Kérte a férjét, vakarja meg a háta közepét, mert szúrja valami, tenyérnyi helyen. Még jobban, a vállait is, ott a szárnya alatt is, de jobban, mert minden érintés erősebb viszketést vált ki. Fájó viszketést… A köröm nyoma felhurkásodott, vörös tűzben égett és mintákat rajzolt a bőrre… látható nyoma volt a körömnek.

Egy pillanatra felvillant, hogy majd egy évtizeddel korábban is voltak hasonló tünetei, de elmúltak. Néha felerősödtek, aztán elmúltak, akár évekre is…

Az élet úgy hozta, hogy a kezébe akadt egy könyv, amely felkeltette az érdeklődését. Beleolvasott az első oldalakba, majd mintha tüzes vassal megégették volna kezét, becsukta és eldobta.


Merthogy magáról olvasott a könyvben. Na már most nincs is a megszokottnál eltérőbb dolog, minthogy szembejöjjön az emberrel saját maga. Csakhogy ez egy meztelen, álruhák nélküli  ÉN, és mi azt tanultuk, hogy a mezítelenség szégyen…

Egy szomorú októberi napon, amikor Yoda mester ereje elköszönt tőle, és teljességgel biztos volt abban, hogy szerethetetlen, amikor a hétfő is összekeveredett a szerdával, megélte a teljes káoszt, akkor elővette a könyvet, nem volt semmi veszíteni valója már.

Egy hétig olvasta, szörnyű lelki kínokat átélve, de ez mind semmi volt ahhoz a viszketéshez, ami szó szerint véresen komoly lett. Sebesre kaparta körmével magát. Nem segített sem hideg víz, sem kámforos csodaszer, sem kézrátét, sem sírás. A pokol tüze égette a bőrét, a karjait, a hátát. Düh, harag, fájdalom, értetlenség voltak társai ebben az állapotban.

Mire a tartalomjegyzékhez ért, teljesen tünetmentessé vált. Eltelt 3 év, és azóta nincs csak szúnyogcsípés okozta vakarózás.

Kíváncsi vagy, mi a könyv címe, ugye? Elárulom: Patricia Evans: Szavakkal verve. Az olvasmányról sok cikk található az interneten, mégis tabutémát feszeget: a családon belüli hatalmi harcokról, rosszabb esetben erőszakról. 

Tapasztalataim alapján sok segítő szakmában dolgozó nem ismeri fel ezt az igen gyakran előforduló problémát, ezért sok esetben a terápiák is eredmény nélkül maradhatnak. Valóban nehezen felismerhető, mert nincs látható külsérelmi nyoma, mint a testi agressziónak, hacsak valakinek fel nem tűnik egy szomorú, összezavarodott szempár. A fájdalom, amivel jár, sokkal nehezebben elviselhető, mert hosszan gyógyuló sebekről van szó. A legfontosabb ismérvei közé tartozik, hogy a szóbeli bántalmazás tanúk nélkül, a családi fészekben történik és a világ irigykedve bámulja a szóban forgó házaspárt a boldogságuk miatt. Az agresszor azt állítja, hogy szereti az áldozatot, aki viszont nem tudja bizonyítani a történteket, ezért összezavarodik.

Ha felfigyeltél a témára, vagy lehetnek hasonló testi tüneteid, a mellékelt linken találsz egy kérdésekből álló sorozatot, amelyből megtudhatod, hogy szóbeli erőszak áldozata vagy-e.

Dr. Masaru Emoto vízzel készített kísérletei óta bizonyított ténynek számít, hogy a kimondott szónak hatalma van. A víz, amelynek a köszönöm szót mutatták, gyönyörű hatszögletű kristályokat hozott létre, míg abban, amelyre az ostoba szót elhelyezték, alaktalan és töredezett kristályok jöttek létre. Ezek alapján érdemes körbejárni a viszketés pszichoszomatikáját is.

A szóbeli agressziónak több fajtáját fel lehet ismerni, ezekről a következő alkalommal részletesen olvashatnak az érdeklődők.

Sütő Annamária Babi

Felhasznált irodalom: Patricia Evans: Szavakkal verve
Kép: Sütő Zsolt
webzen.ro 
 
[ 8178 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x