Gyógyulj ma a telihold erejével!
Címlap / Psziché / Gyógyulj ma a telihold erejével!

Gyógyulj ma a telihold erejével!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-24

A telihold napja és az azt övező néhány nap sokak számára nehéz időszak: sokan nehezen alszanak ilyenkor, érzékenyebbek, feszültebbek, a legkisebb problémát is óriásinak látják. Emiatt gyakoribbak a veszekedések, a balesetek és az erőszakos események is ilyenkor. Mint minden érmének, természetesen ennek a jelenségnek is két oldala van. Felhasználhatjuk a telihold pozitív hatásait is, és igyekezhetünk mérsékelni a negatívakat. Hogyan? Ötletek és teendők a telihold időszakára!  

Kutatások és statisztikák is alátámasztják, hogy a Hold jóval több egyszerű égitestnél, valóban hatást gyakorol az emberi életre, kicsit hasonlóan a tengerek vízszintjét befolyásoló árapályhoz. A Hold különböző fázisai más-más tevékenységekre alkalmasak érzelmi, mentális és egészségügyi szinten egyaránt. A Hold különböző folyamatokat támogat, amikor fogy, és amikor dagad – ez érvényesül a kertészkedés, a növények gondozása, de az egészségügy területén is. A Telihold ezen belül is egy különleges minőséget jelent, érdemes kihasználni az erejét a gyógyuláshoz, terveink megvalósításához, régóta halogatott ügyek befejezéséhez is. Mivel egy erős energiáról van szó, törekedhetünk arra is, hogy a negatív hatásait mérsékeljük.

Mire nem alkalmas a telihold időszaka?

Érzelmileg:

A telihold szinte felnagyítja a nehézségeket, a problémákat –  ezért próbálj meg nem bepánikolni, hanem külső szemlélő maradni, kívülről megfigyelni önmagadat és a helyzetet, amelyek ma nehézséget okoznak. Kiváló alkalom viszont arra, hogy önmagaddal és másokkal szemben is gyakorold a toleranciát, az elfogadást – lehet, hogy az idegesítő kollégád vagy partnered is nehezebb napokat él meg telihold idején. Miért is ne lehetnél kicsit elnézőbb és megengedőbb?

Egészségügyileg:

Ne most kezdj fogyókúrába, böjtbe – a telihold időszakában ugyanis a szervezetünk is a raktározásra, megtartásra áll be, valamint a tápanyagok beépítésére. A tisztító, méregtelenítő eljárások ilyenkor kevésbé vezetnek eredményre, de vigyázz! Ne ess át a ló túlsó oldalára sem, mondván, akkor szabad dőzsölni, mert a szervezet a számára káros anyagokat is nehezebben üríti ki. Inkább válassz egészségesebb fogásokat, és légy mértéktartó az asztalnál!

Nem érdemes ilyenkorra időzíteni a műtéteket és a kozmetikai beavatkozásokat sem, mivel nagyobb a vérzés mennyisége és a sebek keletkezésének esélye.Szellemi, mentális szinten:
 
Ne most hozz fontos döntéseket – az érzelmi instabilitás, ami ilyenkor jellemző ránk, nem kedvez a letisztult gondolkodást, céltudatosságot és hideg logikát igénylő folyamatoknak.

Ne ma vágj bele új projektekbe, ez majd Újholdkor lesz szerencsés. Ne ma akarj új életet kezdeni!

Mire alkalmas a telihold időszaka?

Érzelmileg:

Az elfogadás gyakorlása ma különösen kifizetődő – nézd magasabb nézőpontból az összefüggéseket és értsd meg, hogy mindenkinek lehet rossz napja. Ugyanez igaz azokra a problémákra, amelyekkel aktuálisan küzdesz: fogadd el, hogy most ez számodra a kihívás és próbálj meg megbékélni ezzel. Az aggodalmaskodás és szorongás nem segít hozzá a megoldáshoz, ha viszont elfogadod azt, ahol jelenleg tartasz, az már fél siker. Tedd meg azt, amit meg tudsz tenni, de tudd, hogy nemsokára újra beindulnak azok a folyamatok, amelyek akár egyetlen szempillantás alatt a megoldás útjára terelhetnek.

A mai nap nem a kemény munkáé, úgysem vagy igazán hatékony. Iktass be olyan tevékenységeket is, amelyek örömmel töltenek el, foglalkozz a hobbiddal és a kedvteléseiddel.

Szellemi, mentális szinten:

Azok a feladatok, ahol úgyszólván csak fel kell tenni a pontot az i-re, ma prioritást élveznek – végezd el az utolsó simításokat – a telihold támogatja a befejezést.

A meditáció mindhárom szférára – a testi, lelki, szellemi szintekre egyformán – jó hatású. Nyugtat, lazít, elősegíti a gyógyulást és az energiaáramlás kiegyenlítődését.

Egészségügyileg:

Az álmatlanság, a feszültség és a fejfájás, migrén komoly probléma lehet az erre érzékenyebbeknél ezen a napon. Használjunk gyógynövényeket és más szelíd gyógymódokat a lélek megnyugtatására. Jó hatásúak az alábbi gyógyfüvekből készített főzetek: citromfű, levendula, hársfa, komló, kamilla.

Vegyél egy aromaolajos fürdőt levendula, kamilla, citrom, narancs, citromfű, bergamott, rózsafa olajok használatával – ez is remekül segít az ellazulásban.

Menj el relaxáló masszázsra, ma különösen nagy segítség feszültségoldásra!

A mozgás szintén segít levezetni a felesleges feszültséget. Jó hatású a jóga, ami ráadásul a finomenergiákat is egyensúlyba hozza.

Gyógyítóknak: ma ajánlott a gyógynövények begyűjtése a magasabb hatóanyagtartalom miatt és a gyógyításhoz használt eszközök energiával való feltöltése.

  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 35458 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x