HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20
Címlap / Psziché / A pasid nem gondolatolvasó, mondd el, mire vágysz!

A pasid nem gondolatolvasó, mondd el, mire vágysz!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-20

Van egy mondás, miszerint a férfi és a nő azért nem érti meg egymást, mert más bolygóról származnak. A probléma ennél sokkal földhöz ragadtabb, szerencsére megoldható egy kis segítséggel.  

 

Rendezvénynaptár
A női magazinok néha egészen eszelős tippeket adnak ahhoz, hogy hozzuk rendbe kihűlt házasságunkat. Ajánlanak erotikus játékokat, fehérneműt, kényeztetést, de egy sem beszél arról, hogy mi az eltávolodás oka. Pedig nem biztos, hogy a tűz hunyt ki, gyakori, hogy az elhidegülés nem az ágyban, hanem az asztalnál kezdődik. Egészen pontosan a beszélgetéseknél.

Én, Te, Mi


Mindenki kommunikál. Szeretjük azt hinni, hogy üzenetünk mindig átmegy, de ez néha nem így van. A legrosszabb, ha épp az általunk szeretett személlyel nem jutunk zöldágra, úgy érezzük hogy nem ért meg minket.

- Egy párkapcsolatban háromféle kommunikációs alaphelyzet van, az Én, a Te és a Mi. Csak akkor lehet eredményes a két fél közti kommunikáció, ha nyíltan felvállaljuk a saját érzéseinket és igényeinket, de felismerjük a másik szükségleteit is. Az ÉN üzenet lényege:mit érzek és mit szeretnék. Sokszor feltételezzük, hogy a másik tudja, mit akarunk, de ez csak részben igaz. Ha nem merjük felvállalni az érzéseinket, vágyainkat, könnyen elcsúszhat a párbeszéd. Ha a sérelmek kerülnek előtérbe, akkor gyakori, hogy a másik viselkedését vesszük górcső alá. A vádaskodás a “TE kommunikáció”. Ekkor kezdődnek úgy a mondatok, hogy “te ezt csináltad vagy éppen nem csináltad”. – kezdi Hegyi Tilda coach. Ha csak a “Te kommunikációt” használjuk nehezebben jutunk el a közös célig.


Mondd el, mi zavar, mi bánt!


A szakember szerint a párkapcsolati konfliktusok oka, hogy a felek mindig a másiktól várják a változást.

- Először is magunkon kell változtoztatni - vallja Hegyi Tilda. Legtöbbször a másikat hibáztatjuk, de vajon elgondolkodom-e azon, hogy mit teszek én a kapcsolatért? Önmagunknak bevaljuk-e, hogy mi okozza a valós feszültséget? Fogalmazzuk meg, mit szeretnénk pontosan, ha ez megvan, forditsunk időt arra, hogy, kinek, mikor, mit kell tennie ahhoz, hogy együttműködésünk harmónikusabbá váljon.

Ezt nehéz egyedül objektíven megtenni, hiszen benne vagyunk a sűrűjében. Egy coach külső szemlélőként megfelelő segítséget tud nyújtani. A cél a közös döntés, a “MI kommunikáció.” – tudtuk meg Hegyi Tilda coach-tól.

 
 
[3499]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot
 
 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x