Békából királyfi - avagy - a mesék valósága
Címlap / Psziché / Békából királyfi - avagy - a mesék valósága

Lukács Tünde

Békából királyfi - avagy - a mesék valósága

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-20

Milyen az igazi Férfi? Rengeteg írás szól arról, milyennek kellene lennie egy Férfinak, aki FÉRFI. Nemrég egy hölgy ismerősöm felháborodott sorait olvastam, hogy milyen jogon mondják meg a férfiak, és hogyan taníthatja nekünk, nőknek egy férfi, hogy milyennek kell lennie egy igazi Nőnek, és hogyan legyünk azok. Most elgondolkodtam azon, hogy fordítva vajon mi miért tesszük?  


Szóval, az írás szerint az igazi Férfi ragyogtatja a Nőt

Sosem hagyja el, és mindig mellette van. Ha szükségünk van rá, csak a kezünket kell kinyújtani érte. A legrosszabb formánkban is hercegnőnek lát, sosem hazudik nekünk, nem láncol magához, szabadon szárnyalhatunk mellette. És nekünk adja minden szeretetét.

Nos, ez nagyon szépen hangzik leírva, mégis úgy érzem, a felsorolás nem más, mint elvárások tömkelege.

Szinte minden ember, legyen az nő vagy férfi generációs mintákat, öröklött tulajdonságokat hordoz. Mire két ember összekerül, addigra általában csalódások, bántások, sokszor kemény megaláztatások vannak mögötte.
A férfi, akit nem igazi férfinak nevezünk, szintén hordozza ezeket.

Mert mi is történhetett a mi aktuális kisbetűs férfinkkel, mielőtt a mi szerető karjainkban találta magát?

Lehet, hogy elvált, vagy megcsalták.
Lehet, hogy a szüleitől nem kapott szeretetet gyermekkorában, és nincs mintája arra, mi is a szeretet valójában.
Lehet, hogy előző partnereinek nem mondhatta el az igazat, mert akkor gyengének, vagy rosszabb esetben szemétládának titulálták. Ezért most akkor is hazudik, ha az a nő, aki az új társa, nem ezt tenné.

Még nem hiszi el, hogy lehet őszinte. Igazán őszinték csak abban a kapcsolatban tudunk lenni, ahol érezzük azt, hogy minden szituációban biztonságban vagyunk, nyugodtan elmondhatjuk az igazat, nem fog a másik visszaélni vele.


Lehet, hogy a férfi tele van önbizalomhiánnyal, ezért folyton bizonygatnia kell, hogy ő FÉRFI. Néha ebből csak annyit lát a nő, hogy párja félrelép.

Mi mindebből a tanulság?

Hogy az igazi Férfit akkor fogod megtalálni, ha a látszat mögé nézel. Természetesen ez fordítva, ránk nőkre is igaz. Hisz a mi lelkünk is tele van sebekkel, amelyek néha bizony nagyon tudnak fájni.

Mit szeretnének a nők?

Miközben szabadon szeretnénk szárnyalni a Férfi mellett, szeretnénk, ha ő mindig mellettünk lenne, és lesné a kívánságainkat. Ha lehet, ne menjen sörözni a haverokkal, csak velünk legyen, de mi szeretnénk megtartani a csajos napokat. Minden körülmények közt lásson minket hercegnőnek, de mi rászólunk minden csip-csup dolog miatt. Ragyogtasson minket, miközben lehet, hogy hetek, hónapok óta nem volt egy dicsérő szavunk hozzá. Segítsen a háztartásban, főzésben, vásárlásban, de este legyen FÉRFI az ágyban. Mikor pedig tőlünk várják el a férfiak ugyanezeket, akkor felháborodunk, hogy mennyi elvárásnak kell megfelelnünk.


Ha hátra tudjuk hagyni az ezer éves sémáinkat, akkor egy nem igazi, nem tökéletes nőből és egy nem igazi, nem tökéletes férfiból válhatunk egymás számára az Igazivá.

Hogy van e valóságalapja a mesének, miszerint ha megcsókolod a békát királyfi lesz belőle?

Igen, van - ha adsz esélyt a másiknak, ha hiszel benne, ha nem csak azt hiszed el, amit látsz, hanem megpróbálod „megérezni” őt, akkor bizony a mese valóra válhat. A kérdés csak annyi, hiszel e még a mesék csodájában?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13539 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x