Szeretni nem is olyan könnyű
Címlap / Psziché / Szeretni nem is olyan könnyű

Lukács Tünde

Szeretni nem is olyan könnyű

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-10-07

Szeretlek! Rengetegszer mondjuk ki ezt a szót. Van, hogy így is érzünk, és van, hogy csak szeretnénk szeretni. Egy érdekes dolgot figyeltem meg nemrégiben. Az emberek elmesélik, mit éreznek a partnerrel, vagy családtaggal szemben. Amikor az érzelmek, érzések terén mélyebbre akarunk jutni, akkor viszont a helyzet kaotikussá válik. Ami azt jelenti, hogy sokan fejben megélik ugyan a kapcsolatot, de jó messze eltávolodtak az érzelmeiktől. 

Valahol elveszett az öröm
Katával már egy jó ideje beszélgetek. Sokáig mondja, elemzi a kapcsolatát, de amikor az érzéseiről kellene beszélni, a párjára tereli a szót. Párja elzárkózik az érzelmek elől, szereti ugyan Katát, de kimutatni nem igazán tudja. Az utóbbi időben közelebb kerültek egymáshoz, de Kata rájött, bár erre vágyott régóta , mégsem tud örülni a helyzetnek. Amikor Théta Healinggel kezdtünk el dolgozni, kiderült, hogy Kata nem tudja, milyen az öröm és a boldogság érzése. Ahogy végignéztük a családi rendszert, Kata nem hozott mintát magával ezekre. Sem szülei, sem nagyszülei vagy dédszülei nem éltek boldogan és örömben.


Ha én változom, változik minden

Ahogy a mintákat átírtuk, Kata kezdett más szemmel nézni párjára. Érdekesnek tartotta, hogy párja is változni kezdett, odafigyelővé, kedvesebbé vált. Ahogy a családi mintákat átírjuk a saját életünkben, úgy általában a családi rendszer más tagjainál is változnak az érzések. Kata arra is ráébredt, nem tudta, milyen érzés tartozni valakihez. Igazából soha nem tartozott senkihez, kapcsolataiban is társas magányban élt. Problémája gyökere a magzati korban elszenvedett ikervesztése volt, amikor is fogadalmat tett lélekben, hogy soha többet nem kötődik senkihez. Hiszen, ha valakit szeretek és kötődök hozzá, az meghal, vagy elhagy. A valakihez való tartozás nála összekapcsolódott a veszteség érzésével. Kata ebben a szituációban, az ikertestvérrel való kapcsolat rendezése közben érezte át életében először, milyen valakit igazán szeretni.

Szeretni. Nem is olyan könnyű, mint gondolnánk.

Aki egyszer bezárta a szívét, mert annyi fájdalom érte, az mindent megtesz, hogy ne kelljen ismét kinyitnia. Menekül az érzések elől, gyakran mélyre hatoló sebeket hagyva maga után.
A tudatalatti védekezni kezd, ezért inkább elkerül minden, az első fájdalmas helyzethez hasonló szituációt. Hiszen ha egyszer megtörtént, megtörténhet megint. Ezért nagyon fontos, hogy megnézzük, hol veszítettük el kapcsolatunkat az érzelmeinkkel. Jobb egyszer szembenézni egy fájdalmas múltbéli élménnyel, mint egy életet leélni szeretet, boldogság, és valódi érzések nélkül.Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 13626 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x