Veszteségből feltámadva - gyermekhalál után
Címlap / Psziché / Veszteségből feltámadva - gyermekhalál után

Veszteségből feltámadva - gyermekhalál után

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Akinek meghalt a gyereke. Annak nehéz! Felfoghatatlan, elbírhatatlan veszteséggel kell együtt élniük. Napról napra. A gyermekük nélkül. 

 Piros a lámpa. Élesen kanyarodik az út, tömött sorokban húznak el előttünk az arctalan autósok. Várjuk a zebra zöldet. Kapaszkodok a babakocsiba, magam is csak kislány még. 
És akkor meglátom ahogy eszeveszett tempóban közelít egy busz. Nem, nem, nem lesz ez így jó! Érzékelem a sebességét, a kanyar ívét, lehetetlen, hogy bevegye! Fel fog borulni, ránk fog dőlni! Ha szerencsém van, én is alá kerülök, nem csak az édes kicsi lányom…


Tizedmásodperc, vagy annyi se. Nézem ahogy száguld felénk , a rémképek átsuhannak az agyamon, s már ott sincs. Négy kereke biztosan tapad, robog tovább a maga útján. 
Zakatol a szívem. Zöld. Mehetünk.
 
Azóta megtanultam. Anya lettem, s az óvás, féltés új minősége része lett az életemnek. Velem van, ha a folyóparton játszanak, ha a jégen korcsolyáznak. Velem van a szerpentineken, vagy ha felmegy a lázuk. Az a realitás, hogy az életnek bármikor vége lehet. Óvodába menet az úttesten, cseresznyefára mászva vagy egy banális betegségben. És nincs amit meg ne tennék, hogy elkerüljem. 
Megtanultam, hogy a vészt jelző hangokat csak halljam, de ne ők irányítsanak. Mert lehet félelemből nevelni. Csak minek? 
Persze én könnyen beszélek. Nem dőlt ránk a busz. Mindannyian itt vagyunk még. 
 
De sokan, nagyon sokan nem így jártak. Felfoghatatlan, elbírhatatlan veszteséggel kell együtt élniük. Napról napra. A gyermekük nélkül. 
 
Március 9. az ő napjuk lesz
  • Hogyan lehet elviselni az életet?
  • Hogyan lehet feldolgozni?
  • Hogyan lehet újra részt venniaz életben, nyitott szívvel, boldogságra készen?

A veszteség okozta fájdalom a pokol legmélyebb bugyraiba taszítja az embert, és ebből a perspektívából bizony úgy tűnhet, nincs remény a túlélésre. 
 
A „Veszteségből feltámadva” című eseménnyel, egy olyan egész napos rendezvényre hívunk benneteket, ahol a délelőtt folyamán érintettek mesélnek majd veszteségük történetéről, felépülésük folyamatáról, megküzdési technikáikról, a fájdalomból kinőtt csodákról. Mert bármennyire elképzelhetetlen, a legnagyobb bánattal a szívünkben is, - bár hosszú, gyötrelmes út bejártával a hátunk mögött -, de van remény egy új, boldog életre.
 
A másfél évesen meghalt Hanna emlékére létrehozott Nagymáté Hanna Alapítvány szervezésében a nap folyamán személyes történetek, témában jártas szakemberek (orvos, lelkész, pszichológus, művészetterapeuta, író ) segítségével finoman, gyengéden lesz mód a gyermekveszteségről, a gyászról és annak feldolgozásáról, a lehetséges pozitív megküzdési technikákról beszélni, találkozni.
 
Veszteségből feltámadva
2017.márc.09. 
10:00-16:00
Csili Művelődési Központ
 Budapest, Nagy Győry István utca 4-6, 1201
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 7744 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x