Egy meggyilkolt kisfiú üzenete a jó embereknek
Címlap / Psziché / Egy meggyilkolt kisfiú üzenete a jó embereknek

Egy meggyilkolt kisfiú üzenete a jó embereknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

Nyolc év. Ennyi telt el azóta, hogy a Csorba család már nem ülhet össze többé együtt vacsorázni. Soha nem ülhet már le az asztalhoz az apuka és a kisfiú. Meggyilkolták őket. Megölték azért, mert romák. És meggyilkoltak még négy embert, összesen két nőt, három férfit és egy gyermeket azokban a tragikus hónapokban, amikor néhány vidéki pofa fejében elszabadult a pokol.  

Az elhíresült cigánygyilkosságok emléknapja az a nap lett, amikor az ötéves Csorba Robika édesapjával együtt életét vesztette az egyik ordas támadásban. Február 23-án, azaz ma nyolc éve történt mindez.

Egyél, nekem nősz nagyra, szentem!
Az én 13 éves fiam reggel elindult az iskolába. Kicsit flegma volt, nem akart reggelizni, az se nagyon tetszett neki, hogy iskolába kell menni, de végül elviharzott. Egy osztályba járhatna Robival, ha Tatárszentgyörgyön laknánk, és ha Robi élne még. De Robi soha nem járhatott iskolába, még épp az oviba szoktatták be, amikor rövidke életét megszakította egy puskagolyó.

                                            A kép csak illusztráció
                                            Luciano - piqs.de

Nemcsak a két Csorba lány siratja az apját és a testvérét, nem csak a feleség a férjét, a nagyszülők fájdalma is kettős, hiszen fiukat és unokájukat is elveszítették egyazon este. Olyannyira, hogy Csorba Csaba, a nagypapa, 51 évesen belehalt a gyászba, amelyet nem tudott feldolgozni.

Tatárszentgyörgyön nem járt pszichológus
Nem volt, aki támogatta volna ezeket az embereket, akik belerokkantak a támadásba, vagy akik elveszítették a szerettüket. Nem járt pszichológus Tarnabodon, Piricsén, Alsózsolcán, Tiszalökön és Kislétán se. Magukra hagyták ezeket az embereket a fájdalmukkal és az igaztalan bánásmód miatt érzett dühükkel.
A bűnösöket ugyan elfogták és elítélték, de a történteket elfelejteni nem lehet.

Gondolná az ember....

Eleinte még írtak róluk. Tavaly már csak a Roma Sajtóközpont emlékezett meg a támadássorozatról.

Tatárszentgyörgy honlapján, a falu története fejezetben egyetlen szóval sem említik a történteket.

Légy te az, aki tudatosítod, hogy ez ne történhessen meg újra!
Tudatosítsd, hogy az emberélet nem játék. Hogy a gyermek kincs, a család érték, a gyilkosság pedig bűn. Hogy az ember bőre színes, és nem határozza meg a bőrszíne az értékét.
Ha egyetértesz, oszd meg ezt a cikket, mert fontos lenne, hogy a tanulságokat levonjuk, és hogy ne történhessen meg újra hasonló.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 26510 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x