Gyöngy vagy tabletta? - Személyes hangon a homeopátiáról...
Címlap / Psziché / Gyöngy vagy tabletta? - Személyes hangon a homeopátiáról és másról

Gyöngy vagy tabletta? - Személyes hangon a homeopátiáról és másról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-02

Legalább annyi barátnőm van, aki homeopátiás szereket használ, mint amennyien a hagyományos orvoslás hívei. Amikor elmondják, miért választották ezt vagy azt, mindannyiuk érvei meggyőzően hangzanak.  

A fehérköpenyes orvoslás mellett szól a számtalan klinikai vizsgálat és eredmény, a több évezredes tapasztalat, a kísérletek milliói, maga az a tény, hogy orvossá csak évtizedes tanulás után válhat valaki. A homeopátia melletti érv az emberi szervezet öngyógyító mechanizmusainak kiaknázása, az immunreakciók észrevétlen "bepöccintése", az a megkérdőjelezhetetlen tény,  hogy nemcsak emberen, állaton is működik, végül, de inkább elsősorban az, hogy egy homeopátiás szernek nincs mellékhatása (na persze, hiszen hatása sincs, mondanák a szkeptikusok).


Mici rendkívüli nő. Ötvözi magában a hagyományos értékeket és a rendkívüli önállóságot, mind véleményében, mind pedig életútjában. Volt az életében már annyi minden, regényt lehetne írni belőle, hatalmas érzések, hatalmas fogyások, nagy, és meg is valósított célkitűzések. Azt hiszem, nem sok nőt ismerek, aki olyan bátor lépésekre kész, mint ő. Habár... de most róla van szó. Történetünk úgy kezdődött, hogy egy nagy csapat nő összeverődött egy internetes fórumon, barátságok szövődtek, összejöttünk jó párszor, külön csoportot alkottunk. Ebben a csoportban volt egy halom homeós csaj, egy másik halom, aki inkább határozott nemet mondott erre, és sok ingadozó, valamint Mici, aki természetesen a maga útját járta.
Beszerezte a homeós szereket, de nem adta a gyerekeknek reflex-szerűen, hanem - csakúgy mint a receptes pirulákat - csakis kellő megfontolás után. Nem ment bele a "hidd el, ez mindenre megoldás!" játszmákba, hanem választott egy számára minden szempontból elfogadható orvost, akit egyszerűen csak Jódoktornak nevezett, és aki minden esetet (nemcsak minden beteget, hanem a mindenbeteg minden egyes megbetegedését egyenként) egyedileg megvizsgálva döntött, hogy most akkor népi gyógyászat, hagyományos orvoslás vagy homeopátia.


pixabay

A homeós lányok ezzel szemben szinte vallásos hevülettel esküdtek a különböző hígításokra, és úgy vágták a golyócskák latin nevét, mint stréber alsós az egyszeregyet. Komplett doboz homeopátiás készítmény landolt a kukában, ha véletlenül mikró közelébe került (ez amúgy elképzelhetetlen egy igazi homeopata felhasználó számára, kizárólag vendégségben történhet meg), mondván, biztosan tönkrement.
Az egyik nemhomeós csapattárs azóta is hüledezve meséli, hogy amikor az egyik gyereke elesett és felhorzsolta a térdét, ketten is odaugrottak hozzá, teli aggodalommal, mint Ábel nagymamája (tudod, a fluimucilos nagyi...), már tolták is belé a golyóbist - ettől aztán a gyerek, aki addig fel se vette az esetet, úgy megrémült, hogy sírni kezdett.

Homeopátia orvosszemmel - hit helyett tények címmel beszélgetünk hozzáértőkkel

Na persze, ha már végletekről beszélünk, a másik oldalon is bőven van ilyen. Aki minden egyes tünetre szalad az orvoshoz, a Nagy Fehér Varázslóhoz, aki kis, vöröskeretes papírra veti a csodaszer nevét. Aztán ha az a készítméngy nem is hat, akkor is hozzá fordul újra, kér gyógyszert a mellékhatásra, aztán annak a mellékhatására is, és bízik, bízik rendületlenül.


pixabay

Aztán ott van Lici, akit egy egészen más körből ismerek, és ő az egyik legkedvesebb ember a környezeteben. El nem tudom képzelni róla, hogy bárkit is megbántott volna életében, pedig ő is elmondja mindenről a véleményét, de valami hihetetlen finom lélek.
Lici jár/viszi a gyereket háziorvoshoz is meg homeós doktornénihez is. Úgy szokott beszélni róla, hogy mindig először a bogyókkal próbálkozik, és ha pár nap alatt nem használnak, csak akkor fordul gyógyszerekhez. Elmondása szerint az esetek nagyobb részében a betegség elmúlik a golyócskáktól, és ha ez így van, miért is ne tenné, hogy a kezelések felében csak ártalmatlan, de ezek szerint hatásos cukorgolyókat ad a gyereknek?

Ne beszéljünk itt és most az olyan súlyos, és sok esetben máig gyógyíthatatlan betegségekről, mint a rák, az aids, a reuma vagy az érszűkület, azokkal lesz még dolga az emberiségnek, és ha sikerül is ezeket felszámolni, biztosak lehetünk abban, hogy jön helyettük más kór, amellyel meg kell birkózni. Hiszen a szenvedés épp úgy az emberi élet része, mint az öröm.

Sokfélék vagyunk, nemcsak a gyógymódokba vetett hitünkben, hanem az élet más területein is eltérünk egymástól. Ami a gyógyászatot illeti, nem baj, ha ki ebben, ki abban hisz, a lényeg, hogy tartsa be az adott terület utasításait, vagy ne, ha éppen nem elfogadható számára. Hiszen egy bizonyos pontig ki-ki maga tudja, melyik út járható számára.

Homeopátia orvosszemmel - hit helyett tények címmel beszélgetünk hozzáértőkkel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2609 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x