7 dolog, amit jó lenne elengedni, ha szingli vagy és elmúltál...
Címlap / Psziché / 7 dolog, amit jó lenne elengedni, ha szingli vagy és elmúltál 30

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

7 dolog, amit jó lenne elengedni, ha szingli vagy és elmúltál 30

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-01-21

Szinglinek lenni életmód. Hogy ez az életmód mennyire felel meg nekünk az leginkább attól függ, hogyan éli meg az ember lánya. Sok múlik azon, hogy be tudjuk-e komfortosan rendezni a magunk számára ezt az életmódot. Ehhez mindenképpen szakítanunk kell néhány beidegződésünkkel. Lássuk ezek közül azt a legfontosabb hetet, amelyekkel mindenképpen igyekeznünk kell szakítani.  

Azt az téveszmét, hogy mindig erősnek kell lenned
 
Nem könnyű a férfi-világban megállni a helyünket. Karriert építeni, apának, anyának bizonyítani, számtalan elvárásnak megfelelni bizony egyáltalán nem egyszerű. Hiszen magadnak is bizonyítani kell: "önálló vagyok, erős vagyok, ügyes vagyok, meg tudom csinálni egyedül is, ezért nincs szükségem pasira."
Észre sem veszed, és elnyomod magadban a nőt. Na jó, a csábítót nem. De a lágyságot, az el- és befogadást, a gyengédséget igen. Aztán találkozol a pasival – és Te akarod "levadászni" őt. Ő pedig nem tud mit kezdeni a benned lévő férfi-energiával, az erővel, a karakánsággal, a határozottsággal. Túl sok vagy neki – és elmenekül.

 

A megfelelési kényszeredet
 
Talán ezt a legnehezebb elengedni. Annak az örökös latolgatását, hogy mit gondolnak az emberek Rólad. Itt az ideje, hogy Önmagad légy. Hogy úgy irányítsd az életed, ahogy Te szeretnéd, és nem aszerint, hogy mások mit várnak el tőled. Vigyázz, nem az önzésre bíztatunk. Nem arra, hogy átgázolj másokon, hogy ne törődj a barátaiddal, a családoddal. Arra bíztatunk, hogy merd érvényesíteni az érdekeidet – miközben figyelembe veszed a többiek érdekét is. Törődj velük, de nem Önmagad ellenében, nem a saját rovásodra. Szabad NEM-et mondani, szabad meggondolni magad. Szabad vagy. Felnőttél.
 
Az öregedéstől való félelmet
 
Még csak most kezdődött, de minél előbb engeded el, annál jobb. Ha órákig állsz a tükör előtt, keresve arcodon az első ráncokat, bizony találni fogsz. És? Miért hagynád, hogy ez keserítse meg az életedet az elkövetkező 50 évben? Az a pasi, akinek csak a makulátlan külső a fontos, nem Téged keres – de Neked sincs szükséged rá. A Te szépséged belülről fakad.
 
Sportolj, tartsd karban a tested, de ne vidd túlzásba! Ne engedd, hogy a fogyókúra, a karcsúság-mánia eluralkodjon az életeden!
 
Ha jobban meg akarod ismerni magad, katt ide!
 
A munkát, amit nem élvezel
 
A legtöbben 18 évesen választunk pályát. Akinek szerencséje van megtalálja a hivatását. De a legtöbb  18 évesnek fogalma sincs róla, hogy mi akar lenni.  Aszerint választanak, hogy milyen jegyeik voltak a gimiben, hová a legkönnyebb bekerülni. Másrészt a 20-as éveidben már önmagában az is jó, ha van pénzed, önálló vagy, függetlenedni tudsz a szüleidtől.
 
De 30 felett már elég okos, elég tapasztalt vagy ahhoz, hogy felmérd: Helyeden vagy? Ez a munka, ez a munkahely, ami Neked való? Most már nem szabad túl soká olyan helyen dolgozni, olyan munkát végezni, ami nem Te vagy, amit nem élvezel.

 

A facebook-, illetve a sorozatfüggőségedet
 
Ha állandóan a facebookon lógsz, nem marad időd élni. Persze annyi cukiságot lehet megnézni kutyákról, cicákról, kisbabákról. És tudom-tudom, így tartod a kapcsolatot a barátnőiddel. És mindenfélét meg tudtok beszélni. És megosztjátok egymással életetek fontos eseményeit. Például a ráknyárs fotóját a vietnámi étteremben. De tényleg olyan fontos, hogy mindenki lássa? Ami nincs a facebookon, az meg se történt? Komolyan egy virtuális világban akarsz élni?
 
És a sorozatok. Olyan izgalmas, alig várod a másnap estét. Szerencsére már nem kell megvárni a tv-ben a folytatást, meg lehet nézni a neten. Akár több részt is egyszerre. Mintha Te is ott lennél velük, mintha személyes ismerőseid lennének, mintha... Tényleg mások életét akarod élni? Mintha?

A felesleges pasikat – akik csak energiát rabolnak Tőled
 
A nős pasit – ugye nem kell részleteznem miért? Csak hiteget, hogy Te vagy az igazi, az egész eddigi élete tévedés volt. Hogy mért nem lép? Majd holnap, egy hét múlva, jövőre, holnapután kiskedden... Vagy ha mégis lép, az túl sok fájdalommal és bűntudattal jár (neki). Nagyon ritkán éri meg (Neked).
 
Azt a pasit, aki "sokat gondol rád", de csak kéthavonta hív fel. Ne reménykedj, nem kellesz neki igazán. Csak unatkozik, és szórakozni akar.
 
Azt a pasit a társkeresőről, aki lusta írni a reglapjára, nem hajlandó levelezni, chatelni, még telefonon beszélgetni se, hiszen "mindent a kémia dönt el". Nem akar megismerni. Nem Te kellesz neki, hanem bárki, akivel szexelni lehet. 
Semmi baj, ha Neked is erre van szükséged, de ne várj tőle semmi egyebet.

 
 
Azt a hiú reményt, hogy megtalálod a tökéletes férfit
 
Tökéletes férfi nem létezik. Ahogy tökéletes nő sem. Te sem vagy tökéletes. Szeretnél az lenni? Reméljük nem. Szerintünk roppant unalmas és fárasztó lehet. A Te pasidat próbáld megtalálni, azokkal a hibákkal együtt, amik igazán szeretetre méltóvá teszik. Akit el tudsz fogadni – és aki el tud Téged fogadni. A hibáiddal együtt.
 
Társkeresésről, önismeretről itt is írtunk 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 16493 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x