Így rajzold fel személyiséged védőpajzsának 4 területét,...
Címlap / Psziché / Így rajzold fel személyiséged védőpajzsának 4 területét, mutatom!

Így rajzold fel személyiséged védőpajzsának 4 területét, mutatom!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Ha többet szeretnénk elérni az életben, vagy ha elakadtunk valamivel, érdemes felrajzolni egy A4-es papírra személyiségünk térképét. Mindazon embereket és tevékenységeket számba véve, mely az életünket nagyrészben meghatározzák.  

Ahhoz, hogy reális képet láthassunk az életünkről, érdemes időről időre számot vetni azzal, mi minden van jelen az életünkben. Hogy tudatosítsuk mindazt, ami befolyásolja és formálja az életünket. 
 

Háború és béke 

Nem szabad lebecsülni semmilyen hatást sem az életünkben, mert minden hat ránk. Az is, aminek örülünk, s az is, amivel folyamatosan háborúzunk. Ez a két véglet egyértelműen meg fogja adni a személyiségtérképünk egyik viszonyítási szempontját. Ebben semmi különös vagy fura nem lehet, hiszen az életünket a jó és rossz, kellemes és kellemetlen, hasznos és haszontalan stb. végletei körül között éljük le. 
 
A másik, az előzőtől eltérő szempontrendszer a belső és a külső világunk megkülönböztetése

Rengeteg emberrel van kapcsolatunk, még ha nem is mindig tudatosul bennünk. S ők mind a külső világunkhoz tartoznak. Megannyi ember, akinek a révén rengeteg mindent megtanulhatunk a világról és önmagunkról. 
 
Az igazi kihívás annak megértése, hogy a belső világunkban mi van, s az miként hat az életünkre. Az egész térképkészítés erre megy ki, ez az értelme. Hogy megleljük a világunkban mindazon hatásokat, amik a pillanatnyi helyzetünket létrehozza és fenntartja. S mindazt, amit a jelen életünkben nem szeretünk, azt milyen hatások révén tudjuk megszüntetni. 

Itt a kép, - ez nem más, mint egy "élet pajzs modell" - már csak ki kell töltened a részeit, és alább találod a leírást, hogyan csináld

Az egyes helyre a NEVEDET írd. 

Erősségeink összegyűjtése
 

0 kettessel jelölt területre kerül. Minden élet akkor tud örömteli és eredményes lenni, ha a képességeink legjavát hasznosítani tudjuk benne. Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, ahhoz előszőr is fel kell mérni azt, mi mindenben vagyunk jók. 
Az erősségeink felsorolása tipikusan egy nagyon hooossssszzzzzzúúúúúúúúúú lista, amit fejben, ésszel átlátni nagyon nehéz. Az életünk során ezernyi dolgot csinálunk rutinból, s sokszor nem is gondolnánk, hogy az a tucatnyi apróság, ami nekünk természetes, az sokaknak egyáltalán nem az. 
Lehet, hogy banális példa, de sokan nem tudnak például jó rántást csinálni, vagy liszt íze lesz, vagy túl olajossá válik, vagy megkeseredik stb. Holott ránézésre nem is tűnik annyira bonyolultnak a dolog. De említhettem volna a nyakkendő megkötését is, ami ugyancsak sokaknak rémálom.

 

Gyengeségeink feltárása

a hármassal jelölt területre kerül. A gyengeségeinket többnyire nem szeretjük közszemlére tenni, igyekszünk azt elrejteni, palástolni is. Ennek eredményeként sokszor magunk elől is elrejtjük mindazt, amivel nehézségünk van. Ennek egyenes következményét mindenki felmérheti az ismerősei kapcsán. Illyés Gyula Bartók című versét idézve: „Mert növeli, ki elfödi a bajt”
Minden jó tulajdonságra jut egy kevésbé jó képességünk is. Ezt nem szabad szégyellni. Felesleges. Egyrészt, amiben gyengék vagyunk, azt tárgyilagosan felvállalva kérhetünk hozzá segítséget, másrészt ami nem megy, azt egy szinten túl nem érdemes erőltetni. 
Belőlem sem lesz sosem olimpikon vagy táncdalénekes. Nem vagyok sportos testalkatú, s az énekhangom sem tökéletes.
 

Kapcsolataink

Minden A a négyessel, és minden B az ötössel jelölt területre kerül. 

Az előző két lista megalkotásában a legnagyobb segítséget a kapcsolataink adhatják meg, melynek révén meg tudjuk alkotni a személyiségtérkép másik két területét. 
A. Akiket kedvelünk, azok valamilyen jó tulajdonságunkat erősítik, illetve abban támogatnak, hogy valamiben jobbak legyünk. Ők azok, akik révén a gyengeségeink következményeit tompítani tudjuk, s képesek és hajlandók akkor kisegíteni, amikor mi végképp nem boldogulunk.
B. Akikkel szemben ellenérzésünk van, vagy akikkel kapcsolatban bizonytalanok vagyunk, azoktól egy nagy kincset kapunk. Általuk láthatjuk meg a gyengeségeinket. Ők a legjobb jótevőink, hiszen pontosan megmutatják a gyenge pontjainkat (ezért tartunk tőlük, mert félő, hogy visszaélnek gyengeségeink következményeivel).
 
Tehát ha felsoroltunk 10-15 olyan embert, aki támogat és bátorít minket, s ugyan ennyit azok közül, akik kapcsán nem igazán jó érzéseink vannak, érdemes velük kapcsolatban feltenni pár kérdést. 
A. Miben támogatnak minket a barátaink, s miben tudjuk mi az ő életüket eredményesebbé és boldogabbá tenni.
B. Milyen kihívást okoznak a nem szeretem emberek nekünk? Milyen képeség hiányára mutatnak rá? Milyen helyzeteket mutatnak meg nekünk, ahol elbizonytalanodunk?
 
Nem kell hatalmas dologra gondolni 
Minket támogat az az eladó is, aki minden reggel lefőzi nekünk a kávét vagy kiszolgál minket kiflivel és tejjel, miközben van pár jó szava.
S a nemszeretem emberek sem feltétlen mind a halálos ellenségeink. Lehet az egy koldus, akit már sokszor láttunk, s aki a kiszolgáltatottságunkra emlékeztet. Vagy az a buszsofőr, aki miatt rendszeresen elkésünk a munkából, mert lassabban megy, mint másik.

Személyiséged védőpajzsát függeszd ki valahová és gondolkodj el rajta a napokban. 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 5041 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x