Hálás vagyok az empátiáért! - Sas Ági útja a reflexológiától...
Címlap / Psziché / Hálás vagyok az empátiáért! - Sas Ági útja a reflexológiától a kineziológián át a szupertudatos önfejlesztésig

Hálás vagyok az empátiáért! - Sas Ági útja a reflexológiától a kineziológián át a szupertudatos önfejlesztésig

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Sas Ági már több, mint 15 éve foglalkozik önismerettel és terápiával. Útja és képzettségei révén olyan komplex terápiát tud nyújtani a hozzáfordulóknak, amelyek valódi megoldásokat jelentenek. Számára a kineziológia, az alternatív pszichológia, a Szeretet iskolájában tanultak, a Sors - és Életfeladat rendszer, az AFT - Vonzásmező technika, a Belső gyermek és az Enneagram karakterológia, a Tarot és a Symbolon kártyák valamint a szupertudatos önfejlesztés mind - mind egy eszköz, amellyel a hozzá fordulókat segítheti. Ahogy mondja, nincs is más lehetősége, hiszen az empátia olyan adottság, amely több mint egy érzés, kötelezettségeket is ró az emberre.  

Nagyon sok eszköz birtokába jutottál 15 év alatt. Milyen állomások voltak útközben?
Egy hosszú folyamat során jutottam el a terápiáig. Talán ma már nehéz elképzelni, de nem úgy történt, ahogy manapság lenni szokott. Nem egy divatot követve léptem erre az útra. Rengeteget fejlődtem az emberekkel való kapcsolataimon keresztül. Folyamatosan képeztem és képzem magam a jelenben is. Ez mindig fontos volt számomra. Bár főállásban 2007-től foglalkozom terápiával, a valóságban már kicsivel több mint 15 éve ezen a területen fejlesztem magamat.  Az utam valóban érdekes tanulási szempontból is. Az egész 1997-ben kezdődött egy reflexológiai tanfolyammal, amelyet az ETI-ben (Egészségügyi Képző és Továbbképző Intézet) végeztem. Amit aztán követett - szintén az ETI-nél - a teljes természetgyógyászati alapmodul, aztán a kineziológia.

A kineziológia, aminek ma már a mestere vagy. De nem elégedtél  meg ennyivel…

Ez így van, a kineziológia mind a 14 szintjét elvégeztem, ami az oktatói fokozatot  jelenti. Emellett tanultam AHA pszichológiát, a Mantra Természettudományi Főiskolán parapszichológiát, aztán a Szeretet Iskolája következett, ahol spirituális életvitel és életmód tanácsadás képzésen vettem részt. Ezt a folyamatot vittem tovább az életfeladat rendszer elsajátításával, és zártam le - legalábbis egyelőre - a szupertudatos önfejlesztéssel.



Milyen élethelyzetekben szoktak az emberek segítségért fordulni hozzád?
Talán nincs is olyan probléma, amivel ne kerestek volna meg a pályafutásom alatt. A legutóbbiak közül említenék néhányat, mert mostanában talán ezek a leggyakoribbak. Volt olyan, aki azért fordult hozzám, mert nem találta a helyét az életben. Nem volt boldog. Érezte, hogy valamit másként kellene, de nem találta meg a választ. El is ment pszichológushoz, ami már önmagában is bátorságra vall az előítéletek miatt, és az hozott is valamelyes eredményeket, de nem oldotta meg a problémát. Ez persze nem csoda, hiszen ebben az esetben nemcsak arról van szó, hogy a páciens lelkén kell könnyíteni, hanem mélyebb rétegekben, a tudatalatti síkon is foglalkozni kell a dologgal, és ez már nem kimondottan a  pszichológia területe. A kineziológia viszont képes segíteni az ilyen problémákon, így ebben az esetben is. Aztán ott volt egy másik helyzet, amikor valaki képtelen volt elfogadni, ha a környezetében nem ő a domináns. Itt is a kineziológia és az életfeladat tanácsadás tudott segíteni. Sokan vannak olyanok is, akik egy-egy súlyos betegség diagnosztizálását követően fordulnak hozzám. Nekik is tudok segíteni, de fontos kiemelni, hogy ez nem helyettesíti a gyógykezelést!  A kettő együtt tud nagyon hatásos lenni. Azt azonban mindenkinek tudnia kell - vagy legalábbis tudnia kellene -, hogy az életének melyik az a területe, amelyikkel alaposabban kell foglalkoznia.

Amikor valaki folyamatosan problémákat segít feloldani, maga is megterhelődik velük. Te hogyan oldod az ebből származó feszültségeidet?

Több olyan dolog van, ami feltölt és kikapcsol. Nagyon szeretek olvasni és írni, ami reményeim szerint egyszer könyv formájában is valósággá lesz. Cikkeket most is írok, de azért egy könyv az más. Szeretem kirakni a tarot kártyát és a Symbolon kártyát, mert megnyugtat,  és a munkámhoz is sokszor használom.
 Szeretek utazni, és a családi örökségnek köszönhetően szeretem a színházat minden formájában. Szeretek másoknak örömöt szerezni, sütni, "meglepit" készíteni. Emellett úszni, tollasozni és kártyázni is szoktam.

Melyik tulajdonságodat tartod a legfontosabbnak, a legpozitívabbnak?
Az empátiát. Igaz, ez egy adottság, de tudni kell vele jól élni. Én azt gondolom, így teszek, és ezért minden egyes nap hálás is vagyok. Tudom, hogy nehéz bizalmat szavazni, ha a legbensőbb ügyeinkről van szó, de bármikor felbukkanhat egy krízis, amit egyedül nehéz megoldani. Jöhet egy emberi konfliktus, egy anyagi válság, vagy érhet trauma és kellenek a kapaszkodók, útjelzők.
Nagyon örülök minden pozitív eredménynek a klienseim életében.
Nagyon büszke vagyok arra, amikor egy 3 órás konzultáció után valaki azt jelzi vissza, mennyire örül, hogy nem csak konzulensre, hanem barátra is talált bennem. Repes a szívem. Hálás vagyok.








Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 4679 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x