A nehézségeinket magunk hozzuk létre - Matits Viktor segít...
Címlap / Psziché / A nehézségeinket magunk hozzuk létre - Matits Viktor segít őket leküzdeni

A nehézségeinket magunk hozzuk létre - Matits Viktor segít őket leküzdeni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Sorsok összefonódásai, az okok és okozatok végtelen mélységű láncolata sokuk számára komoly akadályt képez a mindennapokban. Vajon a te életedben milyen mélységek és kapcsolódások vannak? És hogyan lehetne megszabadulni ezektől? Erről beszélgettünk Matits Viktorral a Belső nyár kapcsán.  

Kedves Viktor, mi az, amit érdemes tudnunk a munkádról?

Az én munkám fókuszában a mentális és érzelmi blokkok oldása áll. Mindaz, amit a munkám során teszek, csak egy célt szolgál: a hozzám fordulók képesek legyenek a múltjuk és a mintázataik hatását felismerni és elengedni.


Ez nekem egy picit általánosnak hat, kifejtenéd ezt bővebben!

Mondok egy példát, talán úgy egyszerűbb lesz megérteni.
Megkeresett engem egy hölgy, akinek menstruációs és bélgondjai, pajzsmirigy alulműködése, valamint sportválla volt. Elment korábban különböző orvosokhoz, akik a tudásuk legjavát adva igyekeztek segíteni neki, de a tünetei nem múltak el. S arra kereste a választ, mi van az állapota mögött.
Bennem, miközben önmagáról és az állapotáról mesélt, ezerrel dörömbölt az a gondolat, hogy az élet nehéz, ami rám nem igazán jellemző. Amikor ezt elmondtam neki, megbeszéltük, képes volt felismerni, hogy a szülei és a nagyszülei nehéz sorsát éli újra ezekkel a betegségekkel.
Képes volt meglátni és elengedni ezt a sorsösszefonódást, amitől hatalmas változás indult el az életében. Ráeszmélt, hogy mekkora szabadsággal ajándékozta meg önmagát az elengedés révén, aminek következtében nagyon hálás és boldog volt. S szerintem az ilyen pillanatokért érdemes élni…



Ez nagyon izgalmas. Olyan, mintha egy látóhoz menne el az ember, aki felszabadít a múlt terhei alól?

Igen, ez valami hasonló, de a lényeg nem a megfogalmazásban vagy a szavakban van. Sokszor csak ülök és beszélgetek, s ennek hatására valami változik a másik emberben.

Nem szeretem, ha mindent bele akarunk zárni a gondolataink keretébe. Igyekszem a lényegre fókuszálni, ami sokszor nem is tudatosul. A belső folyamataink zömmel túl vannak a szavakon és gondolati képeken, s ezt én igyekszem maximálisan tiszteletben tartani.
Ezért nem teszek túl nagy hangsúlyt a megértésre. Fejben többnyire túl erősek vagyunk, ezernyi megközelítés által meg tudjuk magyarázni azt, mi miért van az életünkben. Eközben az érzéseink koordinálása és megélése sokszor akadozik a sok iskolai és társadalmi kondicionálás miatt.
Ezért csak annyi fogalmi megközelítést használok, ami a gondolkodó elme számára feltétlen szükséges. Van egy kicsi ingám is, amivel az ideomotoros mozgásokat felhasználva a tudatalattiból is hozok fel információkat, de ezeket sem szoktam abszolutizálni. Úgy használom ezeket, mint útjelzőtáblákat. Segítenek a tájékozódásban, de az útirányt nem ezek határozzák meg.

Ennek köszönhetők azok az eredményeid, ami a honlapodon is szerepelnek? Bocsi a szkepticizmusért, de azok között van olyan, mely túl szép, hogy igaz legyen.

Ha pár szóban kell összefoglalnom, azt mondanám, hogy a fő specialitásom az alaposság, a sokszínűség és a sokrétűség. A fő csapásirányom a figyelem használata, amelynek révén a dolgok átalakulnak: ellazulnak, oldódnak, tisztulnak és meggyógyulnak. Pontosan úgy, ahogy az a legmegfelelőbb.
Az ember, mint létezési mód egy összetett rendszer, megannyi aspektussal. Sokáig csak arra fókuszáltam, hogy megtaláljam és feloldjam a hozzám forduló ember pillanatnyi problémáját és annak okát.

Később megértettem, hogy a nehézségeinket magunk hozzuk létre. S ha a problémageneráló tendenciánkat nem oldjuk fel, akkor semmi érdemi nem történik. Csak adok egy ezoterikus vagy lelki sebtapaszt a hozzám forduló bajára. Ideig-óráig fed, majd minden kezdődik elölről, mintha mi sem történt volna…
Mindenkinek a saját élete a saját világa. S abban bármilyen érdemi változást előidézni csak úgy lehet, ha az maximálisan igazodik ahhoz a belső világhoz, amelyre hatni akarunk. Ezért sosincs két azonos munkafolyamat. Persze amit teszek, abban vannak jól bevált módszerek, de ezek használata, azok sorrendje és a hangsúlyai nagyon egyediek.

Azt beszélik rólad, hogy van, aki a hatásod alá kerülve, másnapra már a problémát is elfelejti…

Igazság szerint mindenkiben benne van a boldog élet lehetősége, csak a múltunk során kialakult gátjaink elnyomják, elfedik azt, akik vagyunk vagy akik lehetnénk. Ha képesek vagyunk a múltunk árnyait meglátni és elengedni, akkor képesek leszünk meglátni azt, kik vagyunk valójában.
Amikor tényleg elengedünk egy kihívást jelentő történetet, annak tendenciájával együtt, akkor már semmi olyan nem marad az életünkben, ami arra emlékeztessen, hogy miként éltünk meg egy helyzetet korábban. S pont ezért nem is leszünk képesek azt újra behívni az életünkbe, még emlékek formájában sem.

A találkozók végén gyakran szoktam adni „házi feladatokat” is, hogy az elvégzett munkát teszteljük, tágítandó azt a képet, amit magunkról gondolunk. Sokszor ezek furcsák, vagy nagyon nehéznek tűnnek, de nem szokott velük gond lenni. S pont ezen feladatoknak köszönhetően érzik sokan élesen a változást.

(Matits Viktor elérhető: www.blokkoldas.hu)

Ha szeretnél találkozni Matits Viktorral, a Belső nyár önismereti játékban módod van rá, sőt akár egy személyes konzultációt is nyerhetsz vele! 





Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 6459 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x